Στις Σέρρες βρίσκεται από τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Υπουργού το Σιδηρόκαστρο όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο παρόντος του βουλευτή Σερρών της ΝΔ Θεόφιλο Λεονταρίδη.

Ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τον Σεβασιμότατο Σιδηροκάστρου για την βοήθεια και την στήριξη που έχει δώσει στην αποστολή του Υπουργείου. «Βιώνουμε μια διαφορετική φάση του προσφυγικού καθώς οι Ουκρανοί εκτοπισμένοι αποτελούν έναν πληθυσμό που έρχεται προς τη χώρα μας που έχει ανοίξει μια αγκαλιά προς αυτούς τους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους από την Ρωσική εισβολή. Η δομή στη Σιντική έχει έναν διαφορετικό ρόλο υποδοχής των ανθρώπων που έρχονται από την Ουκρανία ένα πρώτο σπίτι τις πρώτες μέρες πριν κατευθυνθούν σε άλλες δομές σε άλλες πόλεις» .
Ο κ. Υπουργός είπε ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν που να μείνουν και ζούνε με την ελπίδα να επιστρέψουν στις εστίες τους, αλλά όσο χρόνο μείνουν στην Ελλάδα η χώρα μας θα είναι φιλόξενη.

Το Υπουργείο προετοιμάζεται εφαρμόζοντας ευρωπαϊκές οδηγίες, θέτοντας ως προτεραιότητα τη στέγαση για όσους το επιθυμούν και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για τη φοίτηση σε σχολεία των μικρών παιδιών, αλλά και εργασία για όσους χρειαστεί να παραμείνουν.
Στις 3 το μεσημέρι ο κ. Υπουργός θα επισκεφθεί τον Συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα όπου από την πρώτες μέρες του πολέμου λειτουργεί γραφείο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στελεχωμένο από τους υπαλλήλους της Δομής στο «Κλειδί» του Δήμου Σιντικής.
Στις 15.40 ο κ. Μηταράκης θα επισκεφθεί τη Δομή στη θέση Κλειδί, όπου αποτελεί τον πρώτο σταθμό ολιγόωρης διαμονής, όσων Ουκρανών προσφύγων το θελήσουν πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους προς κάποιον άλλο προορισμό στη χώρα μας.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 250 επισκέπτες