Μήνυμα ενότητας εξέπεμψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του αμέσως μετά την παρέλαση για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε τη δοξολογία που τελέσθηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Θεολόγου. Στη συνέχεια παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Εμ. Παπά στην πλατεία Ελευθερίας, όπου και κατέθεσε στεφάνι.

Αμέσως μετά την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην οδό Κων. Καραμανλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ημέρας, επισημαίνοντας ότι κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να είναι ελληνική η Μακεδονία.

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι, για ακόμη μια φορά, στις Σέρρες. Αυτή τη φορά για να συμμετάσχω στις εορτές για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών. Αυτές τις σημαντικές ημέρες η μνήμη μας γυρνάει πίσω, στα χρόνια εκείνα όπου κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να μπορέσει η Μακεδονία να είναι ελληνική. Και, βέβαια, η ανάγνωση της Ιστορίας μας, μας θυμίζει ότι στο διάβα των δεκαετιών, η Ελλάδα κατάφερε και μεγαλούργησε πάντα όταν ήταν ενωμένη. Αντίθετα, όταν ήταν διχασμένη της τύχαιναν εθνικές συμφορές.

Και τώρα η υποχρέωση για την ενότητα του Έθνους παραμένει ένα βασικό ζητούμενο. Καθώς η χώρα πλησιάζει προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, εύχομαι και ελπίζω, την επόμενη των εκλογών, η Ελλάδα να είναι πραγματικά ενωμένη και ταγμένη στον κεντρικό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την ουσιαστική ανασυγκρότηση της χώρας, τη γρήγορη ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά».

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΟΔΟΣ

Διαβάστε επίσης:

  • Στον Προμαχώνα ο Θεόδωρος Καράογλου Τον τελωνειακό σταθμό του Προμαχώνα θα επισκεφτεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας -Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, προκειμένου να...