Συνάντηση αρκετής ώρας είχαν την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής. Επρόκειτο για μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα, που έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού πραγματοποιήθηκε μετά το νικηφόρο για τη Ν.Δ., αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του parapolitika.gr, οι δυο άνδρες, είχαν την ευκαιρία μιας πρώτης αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος, με τον πρώην πρωθυπουργό, να αποδίδει την συντριβή τους ΣΥΡΙΖΑ, σε τρεις λόγους. Ο πρώτος, σχετίζεται με την σκευωρία της Novartis, με την οποία όπως σημείωσε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, υπήρξε απόλυτη ταύτιση προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, το γεγονός ότι στοχοποιήθηκαν χωρίς επαρκή στοιχεία δύο πρώην πρωθυπουργοί, ζημίωσε ανεπανόρθωτα τον κυβερνητικό σχηματισμό. Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό που έκανε ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, είχε να κάνει με το γεγονός ότι προσωπικά ο κ. Τσίπρας, υποτίμησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και το τρίτος σχετίζεται με την απόφαση του απερχόμενου πρωθυπουργού να μην «στήσει» μαζί με τις ευρωεκλογές τις βουλευτικές εκλογές, με αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι να εκτονωθούν στην πρώτη κάλπη που βρήκαν μπροστά τους.

Πέραν της ανάλυσης του εκλογικού αποτελέσματος, ο Κώστας Καραμανλής, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Ν.Δ., έθεσε εαυτόν στην διάθεσή του, ενόψει της κρίσιμης μάχης των βουλευτικών εκλογών. Συγκεκριμένα, έδειξε διάθεση να περιοδεύσει σε περιοχές που εκ των πραγμάτων διαθέτει ένα μεγαλύτερο δέσιμο. Στο πλαίσιο αυτής της επιθυμίας δεν αποκλείεται να δούμε τον Κώστα Καραμανλή, να περιοδεύει σε νομούς της Μακεδονίας, ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο μετά από χρόνια να τον δούμε και σε εξέδρα. Πάντως ένα είναι σίγουρο. Ο,τι ο πρώην πρωθυπουργός πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα βρεθεί στις Σέρρες, θέλοντας να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τη Ν.Δ.

Από την κουβέντα των Μητσοτάκη – Καραμανλή, δεν έλειψαν και κάποια σχόλια που αφορούν τόσο τον εκλογικό νόμο, όσο και την άμεση αλλαγή του άρθρου 30-32 που αφορά την προεδρική εκλογή. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι της άποψης ότι η επόμενη κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, οφείλει να «καθαρίσει» τον πολιτικό ορίζοντα, αν θέλει να έχει προοπτική τετραετίας. Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι επί τάπητος ετέθη και το θέμα της συμμετοχής του πρώην υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου, στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης: