«Σήμερα αυτό που θα έχει αποτέλεσμα απέναντι σε αυτή την νεοφιλελεύθερη επικράτηση στην Ευρώπη ή απέναντι στην απειλή της ακροδεξιάς είναι να δυναμώσουν εκείνες οι δυνάμεις που μπορούν να βάλουν πραγματικό φρένο στην άνοδο της ακροδεξιάς αφού θα αντιπολιτεύονται με προϋποθέσεις θα ανατρέψουν πολιτικές που γεννάνε την ακροδεξιά» δήλωσε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής που επισκέπτεται σήμερα τις Σέρρες.

« Σήμερα η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη των προσδοκιών της συνοχής της φιλειρηνικής τάσης στις διεθνείς εξελίξεις, της δημοκρατίας – τολμώ να πω» υποστήριξε ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας συμπληρώνοντας «Είναι μια Ευρώπη που η δημοκρατία δεν έχει επιλογές, δηλ δε μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο από τους μονοδρόμους που έχουν χαράξει, είναι χώρος που η κυριαρχία δεν έχει κανένα νόημα, η Ελλάδα έχει χάσει την οικονομική της κυριαρχία, την κυριαρχία στις τράπεζές της, το δικαίωμα να ελέγχει τη δημόσια περιουσία , τα έσοδά της, το δικαίωμα να έχει το δικό της νόμισμα ως μηχανισμό για να μπορέσει να αναπτυχθεί και είναι και ένας χώρος που αυτά που κάνουν για ενοποίηση δεν έχει νομιμοποίηση. Δεν προστατεύονται πια τα κοινωνικά και τα εργασιακά δικαιώματα στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Χουντής ο οποίος στο ερώτημα για απομόνωση της χώρας εάν απομακρυνθεί από την Ε.Ε είπε πως « πρέπει να πούμε εγώ διαπραγματεύομαι να αντιμετωπιστεί το χρέος περνάω υπό δικό μου έλεγχο – άλλωστε έχω πληρώσει τις Τράπεζες- , τυπώνω το δικό μου νόμισμα, έχω το δικό μου πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και διεκδικώ ένα νέο τύπο συνεργασίας με χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης με όλες τις χώρες της Ευρώπης σε ισότιμη βάση και αλληλεγγύης.
Ο κ. Χουντής υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών πως υπάρχει αναγνώριση των Ελλήνων πολιτών στη στάση τη συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά της ΛΑΕ και των στελεχών της αναγνωρίζουν ότι είναι συνεπείς, αγωνιστές αναγνωρίζουν ότι είναι πολιτικά ανιδιοτελείς . Παράλληλα εκτιμά πως θα πρέπει να προσέλθει ο πολίτης στην Ευρωκάλπη και να στείλει ένα μήνυμα ότι δε του αρέσουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ε.Ε και να ενισχύσει τις δυνάμεις που θα αντιστρατευτούν θα αντιπολιτευτούν, που έχουν εναλλακτική λύση για μια διαφορετικού τύπου Ευρώπη»

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του είχε συνάντηση στις Σέρρες με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Πρόεδρο και τη διοίκηση της ΔΥΕΑΣ και εκπροσώπους φορέων και σωματείων, ενώ θα επισκεφτεί και το Δήμο Εμμ.Παππά , όπου εκτός από τον Δήμαρχο της περιοχής, θα έχει συνάντηση με φορείς και κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενάντια στα διόδια.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Στον Προμαχώνα ο Θεόδωρος Καράογλου Τον τελωνειακό σταθμό του Προμαχώνα θα επισκεφτεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας -Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, προκειμένου να...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 347 επισκέπτες