Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενέκρινε τη χρηματοδότηση για το νέο προπονητικό κολυμβητήριο στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσου Χατζηβασιλείου, καθώς και της πρότασης του Δήμου Σερρών και της Δημάρχου Βαρβάρας Μητλιάγκα.

Την πλάτη γύρισαν οι Σερραίοι στις ευρωεκλογές, καθώς επέλεξαν να μην προσέλθουν στις κάλπες, σε ποσοστό 64,33%, το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί σε τοπικό επίπεδο στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.

Στο στόχαστρο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη βρέθηκε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψης του στις Σέρρες.

Την αναγκαιότητα να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέλος στην κεντρική προσπάθεια για μια πιο δυνατή Ευρώπη, επεσήμανε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες, με την ιδιότητα του συντονιστή του κόμματος της ΝΔ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις ευρωεκλογές, σημειώνοντας πως «Αυτό για να υπηρετηθεί ,πρέπει ισχυρά  μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς,  να υπάρχουν κόμματα που πιστεύουν στην Ευρώπη, που έχουν την ευρωπαϊκή ιδέα στο DNA  τους. Νομίζω ότι η ΝΔ είναι αυτό το κόμμα και θα ήθελα να παρακαλέσω τους πολίτες των Σερρών να στηρίξουν τη δική τους παράταξη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αναβάθμισης των ελεγχόμενων δομών προσωρινής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και της περιοδείας του σε Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης επισκέφθηκε, πραγματοποιώντας αυτοψία, τις Δομές φιλοξενίας σε Σέρρες και Σιντική.

Τις δομές προσφύγων και μεταναστών στην πόλη των Σερρών και στη θέση Κλειδί Σιντικής θα επισκεφθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.

Στις Σέρρες βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για το μνημόσυνο για τα 202 χρόνια από τον θάνατο ήρωα αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Εμμανουήλ Παπά, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της Δημοτικής Κοινότητας Εμμανουήλ Παπά, του ομώνυμου Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.