dromos amfipoliΜετ’ εμποδίων θα γίνεται η κίνηση στις κοντινές παραλίες του νομού.
«Πάγωσαν» οι εργασίες στο δρόμο Μεσορράχης- Αμφίπολης.

Εφιαλτικό θα είναι και το φετινό καλοκαίρι, για όσους χρησιμοποιούν το δρόμο που οδηγεί στις κοντινές παραλίες του νομού. Μία απόδραση Σαββατοκύριακου, θα μοιάζει με τον «εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες», καθώς η ταλαιπωρία θα είναι απίστευτη, εξαιτίας του κακού οδικού άξονα. Αιτία είναι το «πάγωμα» των εργασιών στο έργο Μεσορράχης- Αμφίπολης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη να παραδέχεται ότι έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, θα υπάρξει ταλαιπωρία και φέτος, καθώς ο εργολάβος αυτή τη στιγμή αδυνατεί να συνεχίσει οικονομικά. Σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη, πρόκειται για προβλήματα που παρουσιάζονται σε όλους τους εργολάβους, σε όλες τις επιχειρήσεις, με την αδυναμία να δουλέψουν, ελλείψει πιστώσεων. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, αυτή τη στιγμή ο εργολάβος έχει «σηκώσει τα χέρια» και καταβάλλονται προσπάθειες από όλες τις πλευρές.


«Εγώ το πληροφορήθηκα τις τελευταίες μέρες. Οι υπηρεσίες βρισκόταν σε διαβουλεύσεις. Τις τελευταίες μέρες συναντήθηκα με το διευθυντή στη Θεσσαλονίκη, κάλεσα και τον επιβλέποντα και κάναμε μία σύσκεψη, στην οποία ο επιβλέπων εκμυστηρεύθηκε ότι αδυνατεί αυτή τη στιγμή ο εργολάβος να προχωρήσει. Καταβάλλονται προσπάθειες, ο εργολάβος ζήτησε οικονομικές διευκολύνσεις που δεν είναι δυνατόν να του δοθούν, διότι θα πάει φυλακή ο επιβλέπων. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση,» επεσήμανε ο κ. Γιάννης Μωυσιάδης.
Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, αιτία δεν είναι η έλλειψη πιστώσεων, καθώς για τις δουλειές που έχει εκτελέσει μέχρι τώρα, σχεδόν το σύνολο των χρημάτων έχει καταβληθεί στον εργολάβο. Υπάρχουν κάποιες εργασίες, για τις οποίες δεν έχει δώσει μετρήσεις ο εργολάβος κι επίσης χρειάζεται να προχωρήσει σε εργασίες, αλλά επειδή έχει απλήρωτο προσωπικό, έχουν παύσει οι εργασίες, όπως εξήγησε ο κ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα γίνει διαδικασία έκπτωσης του εργολάβου:
«Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε έκπτωση του εργολάβου, γιατί από τη μια μεριά πρόκειται για έναν εργολάβο, ο οποίος ήταν συνεπής μέχρι τώρα και είναι συνεπής σε όλες τις εργολαβίες που έχει αναλάβει».
Η νομοθεσία προβλέπει πως όταν υπάρχει εγκατεστημένος εργολάβος, μέχρι κηρυχθεί έκπτωτος δεν μπορεί κανείς να εκτελέσει ούτε μία εργασία, έστω κι αν οι υπηρεσίες διαθέτουν συνεργεία, προσωπικό και μηχανήματα, αλλά δεν γίνεται ούτε και τρίτος να αναλάβει το έργο.
«Θα πρέπει να κινήσεις διαδικασίες έκπτωσης για να μπορέσεις να ξεκινήσεις ξανά το έργο και μάλιστα αν ξεκινήσεις τέτοια διαδικασία, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος στην καλύτερη περίπτωση. Είναι γνωστή η περίπτωση του δρόμου Θεσσαλονίκης- Προμαχώνα,» δήλωσε ο κ. Γιάννης Μωυσιάδης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο ίδιος τόσο από τον επιβλέποντα, όσο και από το διευθυντή της υπηρεσίας, ο συγκεκριμένος εργολάβος ήταν πάντα συνεπής και μέχρι τώρα ποτέ δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα.
«Η οικονομική κατάσταση έχει φέρει σε δύσκολη θέση και τους συνεπείς και τους καλόπιστους και τους οικονομικά δυνατούς. Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για να ξεκινήσει. Έχει υποσχεθεί ο εργολάβος ότι μέχρι τέλος του μήνα θα ξαναβάλει μπρος για να ξεκινήσει. Αυτά είναι δυσάρεστα, γιατί είχαμε τη διαβεβαίωση και η πορεία των εργασιών ήταν τέτοια που έδειχνε ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα είχε τελειώσει το έργο,» υποστήριξε τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης:


DEYAS

swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 381 επισκέπτες