Τα έντεκα έργα που αναμένεται να βάλουν την Π.Ε. Σερρών στη νέα εποχή, αναβαθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές της και ανήκουν στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρουσίασαν ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καραμανλής, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παν. Σπυρόπουλος , ο δήμαρχος Σερρών Αλ. Χρυσάφης και ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ, Αθαν. Μαλλιαράς.

Πρόκειται για ένα στρατηγικό σχεδιασμό  έργων, που πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, έχει ήδη δρομολογηθεί και μέρος του εκτελείται.

«Στις Σέρρες γίνεται μία προσπάθεια με σχέδιο και μεθοδικότητα, σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια και με το Δήμο Σερρών. Θα σας φανεί το νούμερο ίσως υπερβολικό, αλλά πλησιάζουμε σχεδόν το ένα δις ευρώ  έργα, τα οποία θα βγάλουν τις Σέρρες από μια ιδιότυπη απομόνωση και θα αλλάξουν και την καθημερινότητα των πολιτών. Με έργα στην υγεία, στην παιδεία, στον αθλητισμό αλλάζει μια καθημερινότητα που επί χρόνια δεν ήταν αυτή που άξιζε στους Σερραίους», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής.

Ο οδικός άξονας Δράμας - Αμφίπολης, η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, ο εξοπλισμός του νοσοκομείου και η ανέγερση νέας πτέρυγας για την στέγαση της ψυχιατρικής κλινικής, η αναβάθμιση και εξοπλισμός σχολικών μονάδων, η αναβάθμιση  του δημοτικού γηπέδου, η κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού κέντρου Λαϊλιά, η  συντήρηση και αναβάθμιση του  Οδικού άξονα Σερρών-Δράμας, ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου, τα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης, το πρόγραμμα  επεμβάσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο, περιλαμβάνονται στην ενδεκάδα έργων, που παρουσιάστηκαν, με επιπλέον την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών και τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου «Χρ. Μέγκλας», γεγονός που- όπως  υποστήριξαν οι ομιλητές- αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του επιχειρείν και της προσέλκυσης επενδυτών.

«Στην Μαυροθάλασσα έγινε το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό δίκτυο περίπου 8 χιλιομέτρων, προκειμένου να προστατευτούν οι περιουσίες των αγροτών μας. Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή είναι στους Αγίους Αναργύρους ο καθαρισμός του χειμάρρου, που είναι ένα πολύ μεγάλο έργο. Καθαρίστηκε  ο Κρουσοβίτης στο Σιδηρόκαστρο που δημιουργούσε χίλια μύρια προβλήματα ,ενώ γίνονται παρεμβάσεις σε όλο το μήκος του Στρυμόνα. Έχουν γίνει παρεμβάσεις στο ανατολικό ανάχωμα  της Κερκίνης ,προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ασφαλείς .Έγιναν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ  έργα που δεν φαίνονται. Δεν μπορούν να τα δουν οι Σερραίοι, αλλά είναι για την ασφάλειά τους», υποστήριξε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παν. Σπυρόπουλος, προτάσσοντας την σημασία των υποδομών, τις παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης και τις ασφαλτοστρώσεις.

«Με πολύτιμο σύμμαχο τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή προχωράμε έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος μας, αποτελούσαν πάγιο αίτημα των πολιτών και για πολλά χρόνια λίμναζαν, όπως το Βιοκλιματικό Κλειστό Κολυμβητήριο στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στο Δημοτικό Γήπεδο των Σερρών και το νέο lift στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαΐλιά. Συνεργαζόμαστε για την υλοποίηση έργων που αναβαθμίζουν τις υποδομές, όπως το Νέο Δικαστικό Μέγαρο και ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός αλλά και παρεμβάσεων που δημιουργούν ανάπτυξη και έχουν άμεσο αποτύπωμα στους ίδιους τους Δημότες. Μία τέτοια παρέμβαση είναι η αντικατάσταση από τη ΔΕΥΑΣ όλων των παλιών υδρομέτρων στο σύνολο του Δήμου Σερρών με νέα ηλεκτρονικά και έξυπνα υδρόμετρα», τόνισε ο δήμαρχος Σερρών, Αλ. Χρυσάφης

«Έχουμε ξεκινήσει όλες τις ενέργειες για την αναβάθμιση των κτιρίων στο Επιχειρηματικό Κέντρο «Χρ. Μέγκλας». Έχει εγκριθεί ένα πρόγραμμα τριών εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα υποδομές μεταφορών περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020 και θα είμαστε έτοιμοι από τις αρχές του χρόνου για ξεκινήσουμε και τα κύρια υποέργα του μέτρου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ Αθαν. Μαλλαράς υπογραμμίζοντας το πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη είναι το  πρώτο στρατόπεδο στην Ελλάδα που έχει παραχωρηθεί σε επιμελητήριο.

Η παρουσίαση  των έργων έγινε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχειρηματικής έκθεσης SEREXPO, με συντονιστή το δημοσιογράφο Γρηγόρη Θωματίκο, την συμμετοχή της  τοπικής πολιτικής ηγεσίας, εκπροσώπων φορέων και πλήθος κόσμου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: