Ενωτικό μήνυμα έστειλαν εκκλησία και τοπικοί φορείς στις Σέρρες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Σε ευρεία σύσκεψη της Περιφερειακής Ηνότητας μετά από παρέμβαση του Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγου κατέληξαν σε κοινή δήλωση ότι τον πρώτο λόγο για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει η ιατρική επιστήμη.

Η Εκκλησία και φορείς των Σερρών συναντήθηκαν μετά την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Θεολόγου. Παρόντες, όλοι οι Μητροπολίτες της Περιφερειακής ενότητας, βουλευτές, Δήμαρχοι, ο Νομίατρος της Περιφέρειας, φορείς του ιατρικού κόσμου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και άλλοι φορεί. Το κοινό μήνυμα – έκκληση προς τους Σερραίους ήταν να εμβολιασούν άμεσα. “Ο εμβολιασμός δεν συνδέται με την πίστη, είναι ένα δώρο θεού” αναφέρει το κοινό ψήφισμα.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρεία σύσκεψη για την πανδημία του κορωνοϊού

Ευρεία σύσκεψη συγκλήθηκε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 στην αίθουσα «Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» του Διοικητηρίου των Σερρών, με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Την σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, κατόπιν σχετικής πρότασης και εισήγησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κκ. Θεολόγου. Μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κκ. Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κκ. Μακάριος, ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κκ. Ιερόθεος, η βουλευτής Σερρών και Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος κα Φωτεινή Αραμπατζή, ο βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης,  βουλευτής Σερρών κ. Αβραμάκης Ελευθέριος, ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Γεώργιος Κουτσάκης, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτριος Νότας, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κ. Νικόλαος Φαρμάκης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ. Παναγιώτης Καρίπογλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών κ. Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Σωτήριος Κοτσαμπάς, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κα Κυριακή Μηλίγκα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών κ. Άγγελος Βάκαλος, η εκπρόσωπος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Σιντικής, Αντιδήμαρχος κ. Ευστάθιος Ζαπρίδης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Σερρών κ. Αναστασίου Χατζηβασιλείου.
Έγινε αναλυτική εκτίμηση των δεδομένων στην Π.Ε. Σερρών από τους παρισταμένους Νομίατρο κ. Αναστάσιο Αναστασιάδη και τον Δ/ντη της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών και εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Υγείας κ. Δημήτριο Μπαλαξή. Αποφασίσθηκε η εντατικοποίηση της προσπάθειας για την προώθηση του εμβολιασμού και για την ουσιαστική ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών.

Η κοινή δήλωση έχει, επί λέξει, ως εξής:

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Η πανδημία του κορωνοϊού, που ενέσκηψε πριν από δύο χρόνια, και πλήττει όλη την υφήλιο, μη διακρίνοντας έθνη, φυλές, θρησκείες, γλώσσες, ανέτρεψε πολλά από όσα, όλοι μας, θεωρούσαμε έως τότε δεδομένα. Και, κυρίως, οδήγησε σε τραγικές απώλειες συνανθρώπων μας.
Ιδιαίτερα η περιοχή μας, ήτοι ο Νομός Σερρών, επλήγη σφοδρότατα από την πανδημία COVID-19  και εκατοντάδες συμπολίτες μας έπεσαν, δυστυχώς, θύματα του φονικού αυτού ιού, ενώ πολλαπλάσιοι αγωνίζονται ακόμη για την ζωή τους και την ποιότητά της.
Η Πολιτεία έλαβε περιοριστικά μέτρα, με σκοπό την αναχαίτισή της και την διαφύλαξη της ζωής των συνανθρώπων μας, έως ότου η επιστήμη καταφέρει να βρει τα μέσα θεραπείας στην ενσκήψασα πανδημία.
Και όντως, η ιατρική επιστήμη, που αποτελεί δώρο Θεού, κατάφερε να δώσει στην ανθρωπότητα το όπλο εκείνο, το οποίο αποτελεσματικά, όπως διαβεβαιώνουν έγκριτοι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές.  ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. Όπως αποδεικνύεται καθημερινά, τόσο στην πατρίδα μας, όσο και σε όλον τον κόσμο, το εμβόλιο συνιστά μαζί με τη χρήση μάσκας και την κοινωνική αποστασιοποίηση αποτελεσματική ασπίδα κατά της βαριάς νόσησης και της κατάληξης.
Δυστυχώς, η συντριπτική πλειονότητα των συνανθρώπων μας, που χάνεται στα κρεβάτια του πόνου, δεν είχε  αξιοποιήσει αυτό το σωτήριο  επίτευγμα της επιστήμης. Ο εμβολιασμός δεν συνδέεται με την πίστη, αλλά, ως καθαρώς επιστημονικό και κατ’ ακρίβεια ιατρικό θέμα, αφορά στην προστασία του θείου δώρου της ανθρώπινης ζωής έναντι του θανάτου. Τον πρώτο και αποκλειστικό λόγο στο θέμα αυτό τον έχει η ιατρική επιστήμη. Για τον λόγο αυτό, απευθύνουμε έκκληση και παράκληση προς τους συμπολίτες μας εκείνους, που δεν έχουν, ακόμη, αξιοποιήσει το δώρο αυτό της επιστήμης και δεν είναι γι’ αυτούς αντικειμενικώς απαγορευτικός για ιατρικούς και μόνο λόγους ο εμβολιασμός τους κατά της COVID-19, να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να προστατεύσουν την ζωή τους, την ζωή των οικείων τους, αλλά και την ευστάθεια της κοινωνίας μας από τον κίνδυνο. Αυτονόητη και επιβεβλημένη είναι βεβαίως πρωτίστως η σχολαστική τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας από  την COVID-19, που είναι υποχρέωση όλων μας.

Η αντιμετώπιση του κινδύνου βρίσκεται κατά μεγάλο μέρος και  στα δικά μας χέρια και κυρίως στην σύνεση, την προσοχή και την υγιή καλλιέργεια της προσωπικής και κοινωνικής μας ευθύνης. Ενωμένοι με καθαρή σκέψη και ψυχραιμία μπορούμε να αντιμετωπίζουμε και αυτή την κρίση.  Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Το διακύβευμα είναι η ίδια η ζωή.

Διαβάστε επίσης: