Πανέτοιμοι δηλώνουν Δήμοι και Π.Ε. Σερρών ενόψει της έλευσης της «Μήδειας», του νέου κύματος κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες μέρες τη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά του: οι χιονοπτώσεις και ο παγετός.

 

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου εκτάκτως πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμός τους.

  • «Από την Τετάρτη βρισκόμαστε σε επιφυλακή. Υπάρχει συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών και των Δήμων, έχουν γίνει οι αναγκαίες προμήθειες σε αλάτι και τα μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα» δήλωσε ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών Κώστας Αργυρίου.
  • Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ενώ θα σημειωθεί μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και συνθήκες ισχυρού παγετού αναμένεται να επικρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας. Την προσοχή των πολιτών και την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας εφιστά ο κ.Αργυρίου. Συνιστά την αποφυγή των μετακινήσεων , υπογραμμίζοντας πως οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
  • Σε επικίνδυνα σημείου του οδικού δικτύου η Αντιπεριφέρεια Σερρών έχει τοποθετήσει σάκους με αλάτι, όπως  επίσης, προς διάθεση του κοινού ποσότητα αλατιού βρίσκεται συσκευασμένη σε μικρούς σάκους, στα σκαλιά του Διοικητηρίου.
  • Για την προστασία των πολιτών από το δριμύ ψύχος που αναμένεται, θερμαινόμενους χώρους στη διάθεση των πολιτών προσφέρει ο Δήμος Σερρών. Μπορούν να φιλοξενηθούν στο Α’ ΚΑΠΗ και στην ΚΕΔΗΣ , όπως επίσης και στα Δημοτικά και Κοινοτικά Καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, αντίστοιχα.

Δήμος Σερρών: Έκτακτα τηλέφωνα για εξυπηρέτηση πολιτών ενόψει της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Εν αναμονή της επιδρομής του καιρικού φαινομένου «Μήδεια» ο Δήμος Σερρών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, βρίσκεται σε επιφυλακή και ενημερώνει τους δημότες πως μπορούν να αναφέρουν τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται στα παρακάτω τηλέφωνα:

Γραφείο Δήμου Σερρών: 2321350133 έως τις 9 το βράδυ
Γραφείο Αντιδημάρχου: 2321350132 καθ’ όλη τη διάρκεια του φαινομένου
Προϊστάμενος Πολ. Προστασίας: 6974633087, Αντιδήμαρχος Έργων Υποδομών Πολ. Προστασίας Παλλαϊκής Άμυνας & Πολεοδομίας: 6936006142

Οι δημότες μπορούν να καλούν τα τηλέφωνα από το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι έως την Δευτέρα στις 9 το βράδυ. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως οι δημότες μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν αλάτι από το αμαξοστάσιο του Δήμου (παραπλεύρως του ΔΙΠΑΕ, πρώην ΤΕΙ Σερρών τηλ. 2321036170), καθώς και από κεντρικά σημεία σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Θερμαινόμενες αίθουσες:

Παράλληλα ο Δήμος Σερρών ανακοινώνει ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών διαθέτει για τη φιλοξενία και προστασία των πολιτών από το ψύχος θερμαινόμενους χώρους στα Α’ ΚΑΠΗ στην ΚΕΔΗΣ καθώς και στα Δημοτικά και Κοινοτικά Καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων αντίστοιχα.

Οδηγίες αυτοπροστασίας λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
«Με στόχο την προφύλαξη από δυσάρεστες καταστάσεις που ενδεχομένως να προκύψουν εξαιτίας των εντόνων καιρικών φαινομένων η συνδρομή των δημοτών μας κρίνεται απαραίτητη για την αντιμετώπιση και την ελαχιστοποίηση των συνεπειών των παραπάνω φαινομένων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Προστασίας του Δήμου δίνοντας παράλληλα οδηγίες αυτοπροστασίας προτείνοντας τα εξής μέτρα προφύλαξης:
1. Να διατηρείτε καθαρές τις υδρορροές στις οικοδομές σας.
2. Να γίνετε καθαρισμός των φρεατίων που βρίσκονται μπροστά ή παραπλεύρως των οικιών σας, ώστε να μην είναι φραγμένα από (χόρτα, ξύλα, πέτρες, κλπ.) για να λειτουργήσουν κανονικά.
3. Να ασφαλίσετε τα αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
4. Να αποφεύγετε να διασχίζετε χείμαρρους και ρέματα , πεζοί ή με όχημα κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους .
5. Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκεστε στο αυτοκίνητό σας:
α) να το ακινητοποιήσετε στην άκρη του δρόμου.
β) να είναι μακριά από τα δέντρα και τα ηλεκτροφόρα καλώδια.
γ) να έχετε αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης.
6. Σε περίπτωση χιονόπτωσης και παγετού αν πρόκειται να μετακινηθείτε
με το αυτοκίνητο
 :
α) να έχετε ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις σας.
β) να χρησιμοποιείτε αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.
γ) να ταξιδεύετε, εφ’ όσον είναι αναγκαίο, κυρίως την ημέρα από κεντρικούς δρόμους ενημερώνοντας τους οικείους σας για τη διαδρομή σας.
δ) να μην οδηγείτε σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
ε) να διατηρείτε απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Γενικές Οδηγίες για τη χιονόπτωση:

α) Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω με την κακοκαιρία.
β) Να φοράτε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
γ) Να ελέγξετε το δίκτυο ύδρευσης και τον ηλιακό θερμοσίφωνα (οι σωλήνες να είναι μονωμένες) του σπιτιού σας.
δ) Να υπάρχει αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα.
ε) Να διατηρείτε καθαρά τα πεζοδρόμια έμπροσθεν των οικοδομών σας.
στ) Να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

Οι μετακινήσεις των αυτοκινήτων σας να μειώνονται σημαντικά στην αιχμή των εντόνων καιρικών φαινομένων, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος και μέσα στην πόλη να χρησιμοποιείτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 200 επισκέπτες