Με αντικείμενο τη στήριξη και την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε χθες τηλεδιάσκεψη υπό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή,με εκπροσώπους φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η τηλεδιάσκεψη που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου, αλλά λόγω του σεισμού στη Σάμου αναβλήθηκε, πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση των rapid test σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού, οι φορείς είχαν ήδη διαβιβάσει στον κ. Καραμανλή τα αιτήματά τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και με βάση αυτά δρομολογήθηκε η επίλυσή τους. Στην τηλεδιάσκεψη, ο διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, Νικόλαος Φαρμάκης, ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή για τη συμβολή του στην εξασφάλιση των αναγκαίων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου υλικών που είχε ζητήσει η Διοίκηση κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, δωρεά ύψους 100.000 ευρώ, καθώς για τη νέα αυτή δωρεά, με την οποία εξασφαλίστηκε πολύτιμος ιατρικός εξοπλισμός αξίας 125.000 ευρώ.

Η αρχική δωρεά αφορούσε την προμήθεια ενός αναπνευστήρα ΜΕΘ ενηλίκων και λοιπού εξοπλισμού, και με τη δεύτερη δωρεά εξασφαλίστηκαν τρία κρεβάτια ΜΕΘ, αναγκαίος εξοπλισμός και λοιπός ξενοδοχειακός εξοπλισμός για την πτέρυγα του νοσοκομείου, που ανακαινίζεται με τη δωρεά της εταιρείας Fibran έναντι ποσού περίπου 150.000 -ο υπουργός συνέβαλε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας εξασφαλίστηκε και η άμεση προκήρυξη (αρχές Δεκεμβρίου) 3 θέσεων παθολόγου για το νοσοκομείο Σερρών. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι μέχρι τις αρχές του νέου έτους θα έχουν ολοκληρωθεί και όλες οι απαιτούμενες μελέτες για την επέκταση του νοσοκομείου από την ΚΤΥΠ ΑΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, πως ο κ. Καραμανλής βρίσκεται σε καθημερινή επαφή τόσο με τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ όσο και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών, με αντικείμενο την εξασφάλιση επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την αναβάθμιση των νοσοκομειακών υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 5.000.000 ευρώ.

Η δωρεά εξασφαλίστηκε μέσω του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος Α.Ε. στο πλαίσιο του πανελλήνιου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης που έχει αναπτύξει. Οι πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις απαιτούν σωστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε η βοήθεια να είναι στοχευμένη και ουσιαστική, όπως δηλώνει η εταιρεία.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 209 επισκέπτες