Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών εξασφάλισε συνολικές πιστώσεις ύψους 3.600.000 ευρώ για ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα στο Νομό.


Σχετικές απόφάσεις υπεγράφησαν την Πέμπτη, στην Αθήνα, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Αντιπλημμυρικά έργα καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Στρυμόνα συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000,00 ευρώ υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Συγκεκριμένα με τις σημερινές αποφάσεις του κ. Καραμανλή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα χρηματοδοτήσει την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με τα εξής ποσά :

α) των 1.100.000,00 για έργα στην περιοχή του Δ.Δ. Χειμάρρου και του Δ.Δ. Βαρικού του Δήμου Ηράκλειας. Το έργο αποσκοπεί στις αναγκαίες εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης των φερτών υλικών και αποκατάσταση της διατομής της βαθιάς κοίτης του ποταμού Στρυμόνα κατάντη της λίμνης Κερκίνης.

β) των 1.200.000,00 ευρώ για έργα απομάκρυνσης νησίδων στην περιοχή των Δήμων Εμ. Παπά και κυρίως της Βισαλτίας επί του ποταμού Στρυμόνα. Οι εργασίες θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που εμφανίστηκαν έντονα τα τελευταία χρόνια στα παρακείμενα αγροτεμάχια δημιουργώντας χιλιάδες προβλήματα στον πρωτογενή τομέα. Συγκεκριμένα στον κάτω ρου του ποταμού Στρυμόνα, η ύπαρξη μεγάλων νησίδων δημιουργεί ανάσχεση της ροής του ποταμού με κίνδυνο δημιουργίας πλημμυρικών φαινόμενων σε μεγάλες παροχές.

Τα 2.300.000,00 ευρώ είναι η 3η χρηματοδότηση που υπέγραψε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής για ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα στην πεδιάδα των Σερρών μετά το 1.000.000,00 ευρώ στα διοικητικά όρια του Δήμου Σερρών στην περιοχή της Μπέλιτσας και των 300.000,00 ευρώ στην περιοχή του ποταμού Αγγίτη στα διοικητικά όρια του Δήμου Νέας Ζίχνης με στόχο την μείωση του κινδύνου μελλοντικών ζημιών από πλημμύρες.

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: Σε ετοιμότητα για τον χιονιά Καθόλα έτοιμη για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων, που πιθανόν να προκύψουν, από χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις κατά τη φετινή χειμερινή περίοδ...