«Μποναμά» ύψους 15.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δρομολόγησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για έργα υποδομής στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών,  με απόφαση του  Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Πρόκειται για την  ένταξη έργων που αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Σερρών, όπως και έργων για τη βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου και και την  αναβάθμιση αρδευτικών δικτύων.

«Στην πρώτη γραμμή φαίνεται πως είναι τα έργα στο Ν.Σερρών από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή. Σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ.Μπίλια, ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών  Ιωάννης Χατζόπουλος παρουσίασε τα προγραμματισμένα έργα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς ξεκινάει σταδιακά το Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και εθνικούς πόρους του ΠΔΕ, με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Σύμφωνα με την σχετική μελέτη στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα διατεθούν 14.259.309,29 ευρώ, μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ των δύο Υπουργείων,  Υποδομών & Μεταφορών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων»
 δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Όπως υποστήριξε, στην Π.Ε.Σερρών καταγράφηκαν, αναλύθηκαν, αξιολογήθηκαν και μελετήθηκαν 105 θέσεις μελανών σημείων , τα οποία αποτελούν  αίτια πρόκλησης ατυχημάτων, σε ένα δίκτυο 14 αξόνων, συνολικού μήκους 211 χιλιομέτρων.

Διαβάστε επίσης: