Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, η τελετή παράδοσης- παραλαβής της διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα στο Διοικητήριο Σερρών, υπό τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου.

Την «βαριά» σκυτάλη της Αντιπεριφέρειας Σερρών παρέδωσε ο Γιάννης Μωυσιάδης στον Παναγιώτη Σπυρόπουλο. «Σήμερα είναι για μένα μια ιδιαίτερα συγκινητική μέρα, μια ημέρα ανάμεικτη σε συναισθήματα, καθώς από τη μια μεριά καλωσορίζουμε στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών τον πολύ στενό μου συνεργάτη και μέχρι προσφάτως πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, με σημαντικό έργο και σημαντική παρουσία στην κοινωνία των Σερρών όλα αυτά τα χρόνια τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, έναν άνθρωπο που όλα αυτά τα χρόνια εργάσθηκε και ως νομικός αλλά και μέσα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια συνέβαλε ουσιαστικά και καθοριστικά στο να πάμε τον τόπο μας μπροστά» είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αρωγός σ την προσπάθεια για την ανάταξη του τόπου θα είναι όλοι οι φορείς , οι δήμαρχοι και οι δύο βαθμοί της Τ.Α και γενικά η τοπική κοινωνία. Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε το στίγμα της πολιτικής που ακολούθησε και θα συνεχίσει να ακολουθεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του λέγοντας «αυτό που από την πρώτη στιγμή ζήτησα από τους συνεργάτες μου στην ΠΚΜ είναι οι πόρτες των Αντιπεριφερειαρχών των εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων , όλων , να είναι ανοιχτές για τους πολίτες. Είμαστε εδώ , είμαστε ένας θεσμός δίπλα και μέσα στην κοινωνία και θέλω οι πόρτες της Αντιπεριφέρειας Σερρών να είναι για όλους τους πολίτες, για όλους τους φορείς ανοιχτές 24 ώρες το 24ωρο. Άλλωστε έτσι σχεδιάζαμε και υλοποιούσαμε πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια, από κάτω προς τα πάνω, ποτέ δεν επιβάλλαμε ως διοίκηση μια άποψη, μια πολιτική, τη συνδιαμορφώναμε και γιαυτό πετύχαμε είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Θερμά ήταν τα λόγια και για απερχόμενο Αντiπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη. «Σήμερα αποχαιρετώ έναν πολύ καλό φίλο από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, έναν άνθρωπο που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια τον καλύτερό του εαυτό. Τον ευγνωμονώ, τον ευχαριστώ και θέλω Γιάννη Μωυσιάδη να ξέρεις ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο στάθηκες δίπλα μου σε δύσκολες ώρες σε κρίσιμες αποφάσεις , έβγαινες μπροστά για το συμφέρον του τόπου και το συμφέρον των πολιτών και μόνο. Ένας άνθρωπος ακέραιος, ηθικός αποτελεσματικός, εργατικός , ένας άνθρωπος της συνεργασίας και της συνεννόησης που αφήνει πίσω του τις καλύτερες εντυπώσεις και σε ότι μας αφορά ως διοίκηση, ότι για μας είσαι μια μονάδα χρήσιμη και θα εξακολουθήσεις να είσαι δίπλα μας στον αγώνα που θα δώσουμε για την Π.Κ.Μ τα επόμενα χρόνια» είπε ο κ. Περιφερειάρχης.

Γιάννης Μωυσιάδης: συγκίνηση και ευχαριστίες

Χωρίς να μπορέσει να κρύψει τη συγκίνησή του και με λόγια καρδιάς ο κ. Μωυσιάδης ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και τους υπαλλήλους όλα αυτά τα εννιά χρόνια – παρά τα όποια προβλήματα υπήρξαν – μπόρεσαν να ανταποκριθούν με μια πολλή καλή και στενή συνεργασία μαζί του αλλά και στα αιτήματα και στις ανάγκες των πολιτών και γιαυτό όπως είπε οι ευχαριστίες είναι ειλικρινέστατες και θερμότατες και δεν είναι τυπικές.
Μιλώντας για τη δική του προσπάθεια η συγκίνηση ήταν διάχυτη «Βάζοντας το χέρι στη φωτά θα ήθελα να δηλώσω ότι προσπάθησα να ανταποκριθώ σε αυτό το καθήκον, σήμερα αποχωρώ, χωρίς να σημαίνει ότι αποχωρώ από την κοινωνία » είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μωυσιάδης, μιλώντας στη συνέχεια με θερμά λόγια τόσο για τον Απόστολο Τζιτζικώστα όσο και τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο με τα καλύτερα και θερμά λόγια για την προσωπικότητα και το έργο τους.

Δώρα και λουλούδια από τους εργαζόμενους στον κ. Μωυσιάδη

Οι εργαζόμενοι της Π.Ε Σερρών ευχαρίστησαν τον κ.Μωυδσιάδη για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και ως δείγμα ευγνωμοσύνης -όπως είπαν- του χάρισαν λουλούδια και μια εικόνα της Παναγιάς της Ιεροσόλυμίτισσας , ευχόμενοι παράλληλα καλή θητεία και στον νέο Αντιπεριφερειάρχη.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: «Ομαδικό πνεύμα και συνεργασίες»

Ο κ.Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε στην σύντομη ομιλία του πως θα κυριαρχήσει το ομαδικό πνεύμα και οι συνεργασίες πως οι πόρτες του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτές και πως το «κεφάλαιο» Μωυσιάδης θα αξιοποιηθεί και ως νέος Πρόεδρος της ΑΝΕΣΕΡ. Ο κ. Σπυρόπουλος είπε πως με συνεννόηση και συνεργασίες της Τ.Α και όλων των φορέων θα μπορέσει ο τόπος να πάει μπροστά, να προκόψει αναφέροντας πως η λίμνη Κερκίνη, το Σπήλαιο Αλιστράτης και φυσικά η αξιοποίηση του Τύμβου Καστά είναι στις προτεραιότητες.

Τζιτζικώστας: Προτεραιότητα οι υποδομές

«Ολοι μαζί ενωμένοι πρέπει να πάμε την Π.Κ.Μ και την περιοχή των Σερρών μπροστά» είπε ο κ. Τζιτζικώστας σε σημείο της ομιλίας του τονίζοντας πως προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια είναι η δημιουργία υποδομών στο Ν.Σερρών, οδικών υποδομών, αντιπλημμυρικά έργα, ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων , συνέχιση και επιτάχυνση των εργασιών στον Τύμβο Καστά « που το αργότερο σε δύο χρόνια θα ανοίξει τις πόρτες του στους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Περιφερειάρχης

Στην τελετής παράδοσης – παραλαβής παρέστη Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από το νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Γεώργιο Στεργίου, τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο και τον βουλευτή Κοζάνης κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, που επισκέπτεται – ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης – το νομό Σερρών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: