«Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης  της τάφρου απολύμανσης οχημάτων στον Προμαχώνα, ώστε άμεσα να ξεκινήσει η λειτουργία της ως προληπτικό μέτρο θωράκισης της χώρας μας από την αφρικανική πανώλη των χοίρων».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής Σερρών Γιώργος Δάγκος.

Αν και η απολυμαντική τάφρος λειτουργούσε από το 1995, εν τούτοις σταμάτησε το 2007 –με την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ε.Ε.- και έκτοτε αφέθηκε στην … τύχη της και καταστράφηκε. Οι εργασίες αποκατάστασής της ξεκίνησαν τη Δευτέρα και διεξάγονται με γοργούς ρυθμούς, ενώ την Τρίτη το σημείο επισκέφτηκε  η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή. Η  τάφρος θα λειτουργεί μόνο στη μία λωρίδα εισόδου με καινούργιο σύστημα απολύμανσης με ψεκασμό, γεγονός που θα επιφέρει καθυστέρηση στη διέλευση των οχημάτων από τον συνοριακό σταθμό.

Διαβάστε επίσης:

  • 15 εκ. ευρώ για υποδομές στην Π.Ε. Σερρών «Μποναμά» ύψους 15.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δρομολόγησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για έργα υποδομής στην Περιφερειακή Ενότητα...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 205 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200