Με ιδιαίτερη θέρμη ανταποκρίθηκαν οι Σερραίοι στην ημερίδα για την πολιτική προστασία ,που διοργάνωσαν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών, η Ένωση Πολυτέκνων Νομού Σερρών "Άγιος Λουκάς ο ιατρός", η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και οι Δευθύνσεις Εκπαίδευσης Ν.Σερρών.

"Μαθαίνω να επιβιώνω. Σύγχρονες πρακτικές πολιτικής προστασίας για όλους" ήταν το θέμα της ημερίδας ,με τους εισηγητές να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες στους παρευβρισκόμενους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δικηγόρος Ιωάννης Ευστρατιάδης παρουσίασε τη μελέτη του, που αφορά στο Σύστημα Πολιτικής Προστασίας Πολυμέσων Οικογενειών και ομάδων πληθυσμού (ΣΥΠΠΟ)-Σακίδια έκτακτης ανάγκης για όλους.
Στη σημασία της γνώσης των πολιτών ώστε να μπορούν να προστατευτούν σε ενδεχόμενο κίνδυνο εστίασε κατά την ομιλία του ο Κωνσταντίνος Κοκολάκης, πρώην Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Τέλος, ο Βασίλης Πενολίδης, πρώην Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών παρουσίασε τα σχέδια εκκένωσης του Δήμου Σερρών καθώς και τις πρακτικές επιβίωσης του πληθυσμού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης τόνισε τη σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων που παρέχουν ενημέρωση στους πολίτες . Επιπλέον, επισήμανε πως το ένας σκέλος της πολιτικής προστασίας είναι η ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών να αντιμετωπίζουν έκτακτα φαινόμενα και το άλλο η ενημέρωση των πολιτών ,ώστε να γνωρίζουν ποια μέτρα πρέπει να λαμβάνουν σε έκτακτες καταστάσεις και έτσι να διευκολύνουν και το έργο του κρατικού μηχανισμού.
Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης ενώ σημαντική ήταν η συμβολή όλων των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

serreslife

Διαβάστε επίσης:

  • Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Κερκίνη Με απόφαση της ΠΕ Σερρών ανακοιώνεται: Απαγορεύεται η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 512 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200