Επί ποδός βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας και οι Δήμοι της Π.Ε.Σερρών λόγω της έντονης χιονόπτωσης που πέφτει στο σύνολο και των 7 δήμων.

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε στο Δήμο Σιντικής, περιοχές του οποίου έχουν ήδη ανακηρυχθεί από την Πολιτική Προστασία σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Πρόκειται  για τις τοπικές κοινότητες Άνω Ποροϊων, Κάτω Ποροϊων, Μακρυνίτσας, Νεοχωρίου, Πλατανακίων, Καστανούσσης και Ανατολής της Δημοτικής Ενότητας Κερκίνης, οι τοπικές Κοινότητες  Ακριτοχωρίου και Μανδρακίου της Δημοτικής Ενότητας Πετριτσίου όπως επίσης οι Δημοτικής Ενότητες Αγκίστρου, Αχλαδοχωρίου και Προμαχώνα.

Την απόλυτη προσοχή των οδηγών που πρόκειται να μετακινηθούν προς την περιοχή εφιστά ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τον όγκο του χιονιού έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε παγοδρόμιο και οι αντιολισθητικές αλυσίδες κρίνονται απαραίτητες. Στις κοινότητες Αχλαδοχωρίου και Κρυδοχωρίου ο υδράργυρος στις 8 το πρωί έπεσε στους -16.

Δεν λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία στο Δήμο Σιντικής, εκτός από την περιοχή του Σιδηροκάστρου, όπου και εκεί έκλεισαν μία ώρα νωρίτερα.Με απόφαση της Δημάρχου Βισαλτίας σήμερα το πρωί ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων της περιοχής, όπως και στο Δήμο Σερρών, ενώ για αύριο αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων και των δύο βαθμίδων στους Δήμους Σερρών και Ηράκλειας, ενώ μέχρι το απόγευμα ύστερα από τις εισηγήσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι Δήμαρχοι θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για αν και ποια σχολεία θα λειτουργήσουν.

Λόγω επικίνδυνης ολισθηρότητας των δρόμων με απόφαση του συλλόγου ιδιοκτητών φροντιστών νομού Σερρών κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα φροντιστήρια του νομού.

Πυκνή χιονόπτωση υπάρχει από το πρωί και στο κέντρο της πόλης Σερρών. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Έργων, Ηλίας Γκότσης, συνεργεία του Δήμου κάνουν παρεμβάσεις καθαρισμού και ρίχνουν αλάτι στις βόρειες περιοχές της πόλης π.χ. Καλλιθέα και Ιων. Θεολόγου, όπως επίσης και στο Μετόχι, στον Ξηρότοπο και στην Οινούσα, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για τα 25 χωριά του Δήμου Σερρών. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περισσότεροι από 300 τόνοι αλατιού, ενώ έχει ήδη γίνει ανεφοδιασμός και υπάρχει επάρκεια. Όσοι πολίτες θέλουν να εφοδιαστούν με αλάτι μπορούν να το προμηθευτούν από τις εγκαταστάσεις του Δήμου Σερρών στο πρώην στρατόπεδο Εμμ. Παππά.

Στη μείωση των δρομολογίων στο 60% προχώρησε λόγω της κακοκαιρίας το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Μόνο ανά μία ώρα διεξάγονται τα δρομολόγια για Θεσσαλονίκη, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια προς Δράμα και Καβάλα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: