Μέρα γιορτής ήταν για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών η Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 . Λίγο πριν υποδεχτούμε τον νέο χρόνο ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης ανέλαβε την πρωτοβουλία για την διοργάνωση μιας εκδήλωσης βράβευσης Σερραίων αθλητών , οι οποίοι κατά το έτος 2018 πέτυχαν εξαιρετικές διεθνείς διακρίσεις σε διάφορα αθλήματα. Προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν ο Ολυμπιονικής της Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας, ο οποίος έχει προκαλέσει ρίγη συγκίνησης σε όλους τους Έλληνες με τις τεράστιες επιτυχίες του.

Η αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» «πλημμύρισε» από νιάτα και από ταλέντο ,με τους αθλητές να εισπράττουν το θερμό χειροκρότημα όλων , μπροστά στις συγκινημένες οικογένειές τους.
Τη μεγάλη του χαρά που υποδέχτηκε τα παιδιά , που μας έκαναν περήφανους ως Σερραίους ,εξέφρασε ο Γιάννης Μωυσιάδης συγχαίροντας θερμά τους αθλητές αλλά και τους προπονητές και τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά στη δύσκολη προσπάθεια του πρωταθλητισμού.
«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που υποδέχομαι σήμερα όλους αυτούς τους σπουδαίους Σερραίους αθλητές. Είναι αυτά τα παιδιά που δίνουν την ψυχή τους για το άθλημα που αγαπούν και με πολλές θυσίες καταφέρνουν να πετυχαίνουν τόσο υψηλές διακρίσεις. Είναι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που προάγουν την ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι και αποτελούν πρότυπο για όλα τα παιδιά της ηλικίας τους αλλά και παράδειγμα για όλους μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης.
Στη συνέχεια μίλησε εμφανώς συγκινημένος για τον Πολυολυμπιονίκη μας Πύρρο Δήμα στον οποίο απένειμε τιμητική πλακέτα. Αφού τον ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση ,τόνισε πως πρόκειται για έναν Έλληνα του απόδημου Ελληνισμού που χάρισε σε όλη την πατρίδα μας μοναδικές στιγμές ,αποδεικνύοντας τι σημαίνει ελληνική ψυχή και σθένος.
Επιπλέον ειδική μνεία έγινε από τον Γιάννη Μωυσιάδη στον αείμνηστο Ολυμπιονική Γιάννη Τσιντσάρη που ανέδειξε τις Σέρρες με τις επιτυχίες του. Η σύζυγος του και τα παιδιά του παρέλαβαν συγκινημένοι την τιμητική πλακέτα , ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής προς τον σπουδαίο Σερραίο Πρωταθλητή.
Τις θερμές του ευχές προς όλους τους αθλητές ενόψει και της νέας χρονιάς έδωσε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για τις υψηλές τους διακρίσεις και μίλησε για τη σπουδαιότητα της ενασχόλησης των νέων με τον αθλητισμό.
Από την πλευρά του ο Πύρρος Δήμας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρόσκληση και εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται για ακόμη μια φορά στις Σέρρες. Όπως τόνισε οι Σέρρες έχουν παράδοση σε καλούς αθλητές και αφού συνεχάρη τα παιδιά για τις επιτυχίες τους , τους παρότρυνε να συνεχίσουν αυτό που αγαπούν καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «η κατάκτηση ενός μεταλλίου σε κάνει να ξεχνάς αμέσως όλες τις δυσκολίες και τις πίκρες που έχει ο πρωταθλητισμός».
Να σημειώσουμε πως την ευθύνη της όλης διοργάνωσης είχε ο εργαζόμενος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Τσιφούτης, που ως άνθρωπος του αθλητισμού υλοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή του Αντιπεριφέρειαρχη «του χρόνου ο αριθμός των αθλητών που θα διακριθούν να είναι διπλάσιος».

Οι αθλητές και αθλήτριες που βραβεύτηκαν είναι:

Ζιώγας Θεόδωρος, 3η θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Μαρόκο 2018, στο αγώνισμα της Σφυροβολίας (Στίβος

Αραμπατζή Θεοδώρα, 3η θέση στους Μεσογειακούς αγώνες Νέων στην Ιταλία 2018,στο αγώνισμα του Ακοντισμού

Γεννίκης Κωνσταντινος, 2η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα εφήβων στην Κωνσταντινούπολη 2018, στο αγώνισμα της Δισκοβολίας                                                               

Γεννίκης Μιχαήλ Ηλίας, 5η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα εφήβων στην Κωνσταντινούπολη 2018, στο αγώνισμα της Δισκοβολίας                                                              

Ποργιοπούλου Μαρίνα, 2η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κορασίδων στην Κωνσταντινούπολη και 3η θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο 2018, στο αγώνισμα 2000 μέτρων με φυσικά εμπόδια.

Ακριτίδης Δημήτριος, 2η θέση στους μεσογειακούς αγώνες στην Αλγερία 2018, στο αγώνισμα της Πάλης.

Αρουζμανίδης  Νικόλαος, 2η θέση στους Μεσογειακούς αγώνες στην Αλγερία 2018, στο αγώνισμα της Πάλης .

Σαμαρτζίδης Χρήστος, 3η θέση στους μεσογειακούς αγώνες στην Αλγερία 2018, στο αγώνισμα της Πάλης                

Κριαρίδης Γρηγόρης, 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τουρκία 2018, στο αγώνισμα της πάλης στην άμμο .

Νικολαίδου Μαρία Αναστασία, 6η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Κροατία 2018, στο άθλημα της Ιππασίας,

Βαγενάς Αθανάσιος, 1η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα open ΑΜΕΑ στη Γαλλία 2018, στο αγώνισμα της άρσης Βαρών .

Παρασκευούδη Αναστασία, 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Βουλγαρία 2018, στο αγώνισμα του Τένις.

Τσομπάνη Άννα, 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζακστάν 2018, στο αγώνισμα του Kick Boxing.

Γάλβας Γιώργος, 3η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Ορεστιάδα 2018, στο αγώνισμα του Badminton.

Σκαρλάτος Παναγιώτης, 3η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Ορεστιάδα2018, στο αγώνισμα του Badminton.

Σωτηρίου Ματίνα, 3η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Ορεστιάδα2018, στο αγώνισμα του Badminton.

Βαλαλάς Χρήστος, 2η Θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στην Κωνσταντινούπολη 2018, στο αγώνισμα της Κολύμβησης .

Θεοδωρίδου Θωμαή, 3η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ισπανία 2018, στο αγώνισμα της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης .

Διαβάστε επίσης:

  • Καθαροί όλοι οι δρόμοι του νομού Σερρών Άμεση ήταν η ανταπόκριση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών στο κύμα κακοκαιρίας που ενέσκηψε στην περιοχή μας. Λόγω των καιρικών συνθηκών, οι ο...
  • Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Κερκίνη Με απόφαση της ΠΕ Σερρών ανακοιώνεται: Απαγορεύεται η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέ...


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 594 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200