Ξεκίνησαν την Τρίτη 3 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 14 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Τα εμπορικά καταστήματα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους καταναλωτές ενώ την Κυριακή τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Ακόμη και την περίοδο του Πάσχα, οι πώλησης στα εμπορικά καταστήματα ήταν αρκετά πεσμένες, παρά την εμφάνιση πολλών επισκεπτών στο Νομό Σερρών.

Οι έμποροι περιμένουν πως η εκπτωτική περίοδος θα φέρει καταναλωτές στα μαγαζιά τους, επισημαίνοντας όμως πως αυτή θα πρέπει να είναι και η τελευταία φορά που πραγματοποιούνται ενδιάμεσες εκπτώσεις, καθώς οι σύλλογοι της χώρας έχουν ζητήσει αυτό να μην επαναληφθεί, καθώς δεν βοηθά καθόλου την ανάπτυξη του εμπορίου και του κέρδους τους. Οι έμποροι υπογραμμίζουν δε, πως σε κομμάτια παλιάς σεζόν, πάντα έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν εκπτώσεις και μέσα στα καταστήματα τους.

Έως και 50% κάτω η κίνηση στην αγορά το Πάσχα – Στήριξη ζητούν οι Σερραίοι έμποροι

Αγγίζει το 50% η πτώση της αγοραστικής κίνησης στην αγορά των Σερρών, την περίοδο του Πάσχα, σύμφωνα με τον Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, Αστέριο Πολυχρονίδη, που μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών. “Δεν ήταν η κίνηση που περιμέναμε και υπήρχαν καταστήματα, που πέρασε μέρα χωρίς να κάνουν σεφτέ”, είπε χαρακτηριστικά.

“Η αγορά κινήθηκε μόνο τις τελευταίες ημέρες και όχι σε όλα τα είδη, ενώ η κίνηση κυρίως στο κέντρο της πόλης ήταν πολλή μεγάλη την Μεγάλη Εβδομάδα, βοηθούντος και του καλού καιρού, αυτό δεν αποτυπώθηκε και σε αγορές στα εμπορικά καταστήματα”.
Οι έμποροι εκπέμπουν “SOS” ζητώντας εκ νέου οικονομική στήριξη από την πολιτεία, με διαφορετικό τρόπο κατανομής προκειμένου όλοι να μπορούν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία.
« Ο κόσμος είναι πολύ συγκρατημένος και αρκείται στα εντελώς απαραίτητα όσον αφορά τις αγορές του» είπε ο κ. Πολυχρονίδης .
Από την Τρίτη 3 Μαΐου έως και το Σάββατο 14 του ίδιου μήνα ξεκινά η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 8 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 451 επισκέπτες