Το επενδυτικό σχήμα που διεκδικεί την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ανακοίνωσε την Κυριακή 31/3, από τα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους τευτλοπαραγωγούς, ανακοινώθηκε ότι η Innovation Brain μαζί με την Hellenic Farmer Company θα αναλάβουν την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Η Hellenic Farmer Company έχει συσταθεί από έξι αγρότες και θα συμμετέχει στο σχήμα με το 20%. Ωστόσο, η Innovation Brain είναι αυτή που θα υπογράψει τα συμβόλαια με τους τευτλοπαραγωγούς για να ξεκινήσει από αύριο η περίοδος παραγωγής.

Άμεσα αναμένεται να καταθέτει από τους επενδυτές και το σχέδιο εξυγίανσης στο δικαστήριο. «Οι επενδυτές αναλαμβάνουν από τώρα την ευθύνη για την καλλιεργητική περίοδο και έγινε σήμερα και η γενική συνεννόηση με τους αγρότες για τους πόρους που θα κινηθεί η καλλιέργεια» δήλωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, τονίζοντας πως «το επενδυτικό σχήμα σε συνεννόηση με την διοίκηση της εταιρείας και την τράπεζα Πειραιώς θα καταθέσουν την τελική πρόταση στο δικαστήριο». Όσο για τα χρέη στους τευτλοπαραγωγούς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ξεκαθάρισε πως ανήκουν στο προηγούμενο σχήμα και θα τα αναλάβουν αυτοί.

«Θεωρώ ότι η σημερινή ημέρα είναι ιστορική, γιατί αλλάζει σελίδα στην παραγωγή ζάχαρης στην Ελλάδα. Η επένδυση γίνεται από αμερικανικά χρήματα και θα γίνει πάνω στην παραγωγή και πάνω στους αγρότες. Ευχαριστώ τον υπουργό για την υποστήριξη και για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος» σημείωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Innovation Brain, Λούκας Φέκερ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας στο εργοστάσιο Πλατέος και μέτοχος στην Hellenic Farmers Company, απευθυνόμενος στον κ. Φέκερ είπε: «Είμαστε δύσκολοι παίκτες, δεν είμαστε εύκολοι. Θα συγκρουστούμε παρά πολύ για να ξεκινήσει αυτή η βιομηχανία προς το καλό. Ευελπιστούμε σε μια νέα και καλή αρχή». Επίσης ο κ. Πίππας ευχαρίστησε τον υπουργό για την στήριξη και εκτίμησε ότι οι τευτλοπαραγωγοί θα διπλασιάσουν το μέγεθος της παραγωγής στα 25.000 στρέμματα.

Ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε την σημαντικότητα της ημέρας για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης που θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά με διαφορετικούς μετόχους πλέον, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι μια σημαντική ημέρα για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Μετά από μεγάλες προσπάθειες έχουμε ένα αποτέλεσμα θετικό. Αρχικά θετικό για την φετινή καλλιεργητική περίοδο, η οποία ξεκινάει. Όμως αυτό κατέστη δυνατό από την στιγμή που έχουμε πια στο τραπέζι μια σοβαρή επενδυτική πρόταση, την οποία αποδέχονται και οι παραγωγοί».

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις δηλώσεις του προέδρου των τευτλοκαλλιεργητών της κεντρικής Μακεδονίας, Αθανάσιου Πίππα:

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία

Διαβάστε επίσης: