serreslife

Σε αναζήτηση νέας λύσης για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, μετά το "ναυάγιο" του σχεδίου εξυγίανσής της υπό την Innovation Brain, βρίσκεται η Κυβέρνηση. Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Στ. Πιτσιόρλας δήλωσε πως η προοπτική λύσης με το συγκεκριμένο σχήμα (σ.σ. Innovation Brain) έχει "χλωμιάσει" ωστόσο το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άλλους ενδιαφερόμενους και εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως στο προσκήνιο έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα τρεις νέοι διεκδικητές της χειμαζόμενης βιομηχανίας. Μεταξύ αυτών σύμφωνα με άλλες πηγές είναι η Royal Sugar ΑΒΕΕ, επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Oλλανδού παραγωγού ζάχαρης Suiker Unie στην Ελλάδα, η οποία ενδιαφέρεται για το εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και πέντε χρόνια. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και έτερο ελληνικό επιχειρηματικό σχήμα το οποίο εμφανίζεται να παίζει ως "μπαλαντέρ" σε προβληματικές εταιρείες, αλλά και ξένο επιχειρηματικό group το οποίο έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο υπουργείο Οικονομίας ήδη από τον περασμένο Μάιο.

Αναφορικά τώρα με το "ναυάγιο” του deal με την Innovation Brain, η οποία εμφανιζόταν μέχρι και πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ως "λευκός ιππότης”, δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για την ΕΒΖ. Η δεσμευτική προσφορά έπρεπε να είχε κατατεθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου ενώ το υπουργείο φέρεται να είχε δώσει σιωπηλή παράταση αναμένοντας την προσφορά η οποία μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει κατατεθεί. Ένας από τους λόγους του ναυαγίου ήταν η άρνηση του επενδυτή να "βάλει” 2-3 εκατ. ευρώ ως ενδιάμεση χρηματοδότηση, ενώ δεν δεσμευόταν για τη διατήρηση της παραγωγής στην Ελλάδα.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης: