Μία από τις πιο γνωστές γαλακτοβιομηχανίες της Ελλάδας είναι η Κρι Κρι. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τα προϊόντα της, πολλά από τα οποία άφησαν εποχή. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι η σημερινή κραταιά βιομηχανία, με εξαγωγές σε 30 χώρες του κόσμου, ξεκίνησε ως μία μικρή και ταπεινή οικογενειακή επιχείρηση στις Σέρρες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη γαλακτοβιομηχανία “Κορυφή” που βρίσκεται στις Σέρρες, η ιστορία της οποίας ξεκίνησε το 1930.

Μετά τα lockdown και ευρύτερα το πλήγμα από την πανδημία, έχει έρθει η ενεργειακή κρίση να εντείνει την πίεση στον κλάδο της εστίασης. Το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων εστίασης βρίσκεται σε κατάσταση υπερχρέωσης. Συγκεκριμένα, περισσότερες από 1 στις 2 επιχειρήσεις έχουν καθυστερημένες οφειλές σε τουλάχιστον 3 κατηγορίες υποχρεώσεων, ενώ 4 στις 10 επιχειρήσεις έχουν παράλληλα ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο προς την εφορία όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Πάνω από 6 στις 10 είχαν ζημιές το 2021, ενώ 8 στις 10 αύξησαν τις τιμές τους τελευταίους 12 μήνες. Αναλυτικά τα ευρήματα έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ. 

Ξεκίνησαν την Τρίτη 3 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 14 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Τα εμπορικά καταστήματα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους καταναλωτές ενώ την Κυριακή τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Έσπασε το φράγμα των 2.00 ευρώ η τιμή της βενζίνης στο νομό Σερρών με τις αυξήσεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Υψηλή η αύξηση και στο πετρέλαιο κίνησης με τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων να δηλώνουν αδυναμία να κρατήσουν έστω και μερικά λεπτά τις τιμές χαμηλά. Ο Nομός Σερρών μάλιστα είναι ένας από τους νομούς με την χαμηλότερη τιμή βενζίνης πανελληνίως.

Σχετικά με πρόσφατη όλως αναληθή και συκοφαντική δημοσίευση στο χώρο του διαδικτύου με την οποία η εταιρεία μας κατηγορήθηκε πως προμήθευσε φορέα του ελληνικού Δημοσίου ένεκα της εποπτείας της Αναθέτουσας Αρχής από Πολιτικό Πρόσωπο, και προς αποκατάσταση της αλήθειας επαγόμαστε τα κάτωθι:

Έως και τις 31 Μαρτίου πήραν παράταση οι χειμερινές εκπτώσεις προκειμένου να καταφέρουν οι έμποροι να ρευστοποιήσουν τα προϊόντα που έχουν ακόμη στα ράφια τους.

Στην παραδοχή ότι πολλοί συνάδελφοί του δεν θα καταφέρουν μετά και το δεύτερο lockdown να ανοίξουν και πάλι την επιχείρηση τους προχώρησε ο πρόεδρος της ένωσης εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Σερρών κύριος Σωτήρης Κοτσαμπάς.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 420 επισκέπτες