serreslife

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που όλοι ως πολίτες αυτής της χώρας αντιμετωπίζουμε, ο Φ.Ο.Σ συνεχίζει σταθερά και υπεύθυνα το έργο του στο τομέα της προστασίας των ζώων και της βελτίωσης του επιπέδου ζωής των συμπολιτών μας.
Έχουμε λοιπόν τη χαρά να ανακοινώσουμε πως το προσεχές Σάββατο 26 Οκτωβρίου, ο Φ.Ο.Σ σε συνεργασία με την Ευρωπαική Οργάνωση *ΕUROPAISCHER TIER -  UND NARURSCHUTZ e.V.  * ( ΕΤΝ) θα πραγματοποιήσει  δωρεάν πρόγραμμα -500- στειρώσεων και εμβολιασμού αδέσποτων ζώων στο χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών.

Καμιά έξτρα επιβάρυνση μιας και οι στειρώσεις που γίνονται από τους ευρωπαίους εθελοντές κτηνιάτρους παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και  όλο το φαρμακευτικό υλικό ( αναισθητικά, φάρμακα εσωτερικής αποπαρασίτωσης, γάζες, οροί, ιώδια, απολυμαντικά, χειρουργικά εργαλεία κτλ. αλλά και επιπλέον μικροτσίπ) ΔΕΝ θα κοστίσουν  τίποτα σε κανένα Σερραίο, είτε πολίτη είτε δήμο,  μιας και χορηγούνται τα πάντα στον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών από τη Ευρωπαϊκή Οργάνωση ΕΤΝ .
Ο Φ.Ο.Σ έχει μια μακρόχρονη αποτελεσματική συνεργασία με την ΕΤΝ προς όφελος ολόκληρης της Σερραϊκής κοινωνίας και της ποιότητας ζωής όλων των συμπολιτών μας.

Θυμίζουμε πως το πρόγραμμα στειρώσεων του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, είχε πραγματοποιηθεί στο παρελθόν στο Δήμο μας άλλες 3 φορές με μεγάλη επιτυχία, στειρώνοντας περισσότερα από 1400 αδέσποτα ζώα.
Δυστυχώς, αν και υπήρξαμε πρωτοπόροι στην καθιέρωση του θεσμού των εθελοντών κτηνιάτρων πανελλαδικά, τα τελευταία 2 χρόνια το πρόγραμμα διακόπηκε ξαφνικά, λόγω άρνησης του Δήμου Σερρών να δεχτεί τους Ευρωπαίους εθελοντές κτηνιάτρους στο χώρο του κυνοκομειου Σερρών . Το αποτέλεσμα ήταν η εκμηδένιση της προσπάθειας  τόσων εθελοντών – πολιτών προς την κατεύθυνση της μείωσης των αδέσποτων και της εξυγίανση του πληθυσμού τους, η επιβάρυνση της ποιότητας ζωής των πολιτών από τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων ζώων αλλά και επιπρόσθετα η επιβάρυνση των ταμείων του δήμου, είτε για συμβάσεις εξωτερικών κτηνιάτρων, είτε για φαρμακευτικά υλικά.

Ξεκινάμε λοιπόν από την αρχή φέτος ξανά, με την παραχώρηση του χώρου του κυνοκομειου Σερρών από τον Δήμο μας, παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές, έπειτα από τη δικαίωση που είχαμε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και την αδειοδότηση των ευρωπαίων κτηνιάτρων, και ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε την, χωρίς  προσκόμματα και δικαιολογίες, αδιάκοπη συνέχισή του για την επόμενη 5ετία, προς όφελος πολιτών και ζώων.   

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 3 εβδομάδες από 26/10 έως 15/11 και φιλοδοξεί να στειρώσει περισσότερα από 500 αδέσποτα ζώα, σκύλους και γάτες, από όλους τους Δήμους και τα χωριά του νομού μας.
Παρακαλούνται όσοι από εσάς φροντίζουν αδέσποτα ζώα σε περιοχές του καλλικρατικού δήμου Σερρών να επικοινωνήσουν με τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών, ώστε να συντονίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα.

Παρακαλούνται επίσης οι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας για την προμήθεια σε παλιά σεντόνια, κουβέρτες και πετσέτες. Όσοι από εσας έχετε τέτοια είδη που δεν σας χρειάζονται μπορείτε να μας τα φέρετε στο χώρο του δημοτικού κυνοκομείου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Στα αδέσποτα ζώα θα τοποθετηθεί μικροτσίπ αφού στειρωθούν και καταγραφούν στα μητρώα των δήμων όπου ανήκουν και θα τους γίνει και αντιλυσσικός εμβολιασμός πριν επιστρέψουν στα σημεία απ' όπου περισυλλέχθηκαν.

Τέλος, ενημερώνουμε για την ανάγκη χορήγησης αποπαρασιτικών σπρέυ, ώστε τα ζώα να ψεκαστούν μετά τη στείρωσή τους.  
ΦΙΛΟΖΩΟΙ και ΕΝΕΡΓΟΙ συμπολίτες μας, συντονιστείτε, οργανωθείτε και επικοινωνείστε μαζί μας αλλά και με τους κατά τόπους αρμόδιους φορείς (Δήμους και Κοινότητες) για τη μεταφορά των ζώων στο δημοτικό κυνοκομείο Σερρών.
Είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε ώστε αυτή η προσπάθεια να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία, προς όφελος των αδέσποτων ζώων αλλά και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Ας βοηθήσουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η αλληλεγγύη κρίνεται κάτι περισσότερο από αναγκαία για ανθρώπους και ζώα.
Ευχαριστούμε το Δήμο Σερρών για την παραχώρηση του χώρου του κυνοκομείου, την Περιφερειακή Ενότητα Κτηνιατρικής για τη χορήγηση των αντιλυσσικών εμβολίων, το Σωματείο Εστιατόρων Σερρών για τη σίτιση των εθελοντών κτηνιάτρων και την ξενοδοχειακή επιχείρηση  Κωνσταντινίδη για τη διαμονή τους. Τέλος ευχαριστούμε εκ προοιμίου όλους τους συμπολίτες μας για την ενεργή συμμετοχή τους ως προς την επιτυχή ολοκλήρωση τους προγράμματος.

 Η Πρόεδρος,                                         Η Γ.Γραμματέας
 Ζωή Κοντού                                           Κατερίνα Εμμανουηλίδου

Διαβάστε επίσης: