serreslife

Πολιτικοί, εκπρόσωποι της εκκλησίας , πολίτες ,εργαζόμενοι στα τοπικά ΜΜΕ επισκέφτηκαν την ΕΡΑ Σερρών και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους ,την διαμαρτυρία τους για το λουκέτο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασηςκαθώς καιτην συμπαράστασήτους στους εργαζομένουςτης , δημοσιογράφους ,τεχνικούς και διοικητικό προσωπικό ,για την ξαφνική απόλυσή τους.

Οι εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Σερρών κατακλύστηκαν από Σερραίους που εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους στους εργαζομένους της . Πολιτικοί, εκπρόσωποι της εκκλησίας , πολίτες ,εργαζόμενοι στα τοπικά ΜΜΕ επισκέφτηκαν την ΕΡΑ Σερρών και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους ,την διαμαρτυρία τους για το λουκέτο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασηςκαθώς καιτην συμπαράστασήτους στους εργαζομένουςτης ,δημοσιογράφους ,τεχνικούς και διοικητικό προσωπικό ,για την ξαφνική απόλυσή τους .

«Θεωρώ τον εαυτό μου θιγμένο», τόνισεηδημοσιογράφος Θάλεια Καμπουρίδου , αναφερόμενη σε όσα βιώνει τις τελευταίες ώρες .«Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε μια κατάστασησοκ ,είναι αυτό που λέμε σοκ και δέος .Δεν θα μιλήσω για το προσωπικό κομμάτι γιατί το ότι είμαι εγώ άνεργηκαι δεκάδες από τους συναδέλφους μου ,είμαστε 2.656 άτομα ,αυτό είναι το λιγότερο» δήλωσε και συνεχίζοντας ανέφερε «Ούτως ή άλλως ο κατάλογος της ανεργίας είναι μακρύς .Το δύσκολο κομμάτι για μας είναι το συναισθηματικό και αυτό το βιώνουμε από τον κόσμο που είναι μαζί μας και τον ευχαριστούμε ,θα μπορούσε να γίνει η απομάκρυνσή μας για όσουςβέβαια μας αξιολογούσαν και θεωρούσαν ότι είμαστε ακατάλληλοι με έναν άλλον τρόπο και να παρέμεινε η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανοικτή .Θεωρώ απαράδεκτο τον τρόπο που έγινε ,θεωρώ απαράδεκτες τις δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου και ως άτομο αλλά κυρίως ως εργαζόμενη θεωρώ τον εαυτό μου θιγμένο .Δεν ήμουν αυτή που υπέγραφα τις εξωτερικές παραγωγές της δημόσιας τηλεόρασης ,δεν ήμουν αυτή που δεν πήγαινα στην δουλειά μου ,δεν ήμουν αυτή που έκανε τα πάρτι οργίων με τα εκατομμύρια και εν πάση περιπτώσει δεν νομίζω πως ο ελληνικός λαός αυτό που θέλησε να περάσει ανακάλυψε την λέξη χαράτσι ,γιατί πρώτη φορά ακούστηκε η λέξη χαράτσι από κυβερνητικά χείλη , αυτό το τέλος που δίνεται στην ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ ,χωρίς να εξηγήσουν ποιοι δίνουν το τέλος γιατί το δίνουν ,εν πάση περιπτώσει συγχαρητήρια στον κ. Κεδίκογλου επικοινωνιακά ήταν άριστος χθες»

«Ωστόσο ως εργαζόμενη αισθάνομαιπραγματικά θιγμένη ,με ξέρει η τοπική κοινωνία ,θεωρώ ότι εργαζόμουνα τόσα χρόνια υπεύθυνα καλά ή κακά αυτό μπορεί να το αξιολογήσει ο κόσμος αλλά ήμουν από αυτούς που ήμουν κάθε μέρα και στο ρεπορτάζ και στο ραδιόφωνο ,παρότι ήμουνα εξωτερική συνεργάτιδα ,δεν θεωρώ ότι τεμπέλιαζα ούτε ότι μπήκα με αδιαφανής διαδικασίες . Η κατάσταση είναι όπως την βλέπετε ,ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο ,ευχαριστώ και σας τους συναδέλφους από τα τοπικά ΜΜΕ ,αποδείξατε με την παρουσία σας εδώ , ότι ξεπερνάμε κάποια πράγματα α, ξεπερνάμε τις προσωπικές διαφορές ,ξεπερνάτε το ποιοςπαίρνει τικαι περισσότερα εν πάσηπεριπτώσει δεν παίρνω και τα τρελά λεφτά ,μπορώ να σας δείξω το εκκαθαριστικό μου που μου ήρθε μόλις χθες ,καμία σχέση με τα χρήματα που ακούγονται» σημείωσε η κ. Καμπουρίδου.

Κοντά στους εργαζομένους της ΕΡΑ Σερρών και ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης , ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «Δυσάρεστες εξελίξεις ,κεραυνός εν αιθρία α ήταν αυτό που έγινε ,είναι πλήγμα τόσο για την Ελλάδα, να μην έχει κρατικά ΜΜΕ ,όσο και για μας που ασχολούμαστε με τα κοινά, διότι τα κρατικά ΜΜΕ ήταν η δική μας φωνή και η αντιμετώπιση τελείως διαφορετική ίσως γιατί δεν θίγονταν συμφέροντα ή άλλες σκοπιμότητες . Άλλο εξορθολογισμός και εξυγίανση καιάλλο μια τέτοια απόφαση που περισσότερο μου δίνει την εντύπωση ότι θέλουν να επιδείξουν την δύναμή τους και το τι θα ακολουθήσει αργότερα . Ας ελπίσουμε να πάρουν πίσω την απόφασή τους. Εμείς σήμερα έχουμε δημοτικό συμβούλιο ,ασφαλώς θα τεθεί προ ημερήσιας διάταξη και θα υπάρξει πιστεύω ένα ομόφωνο ψήφισμα»

Ο Λεωνίδας Κασάπης ,δημοσιογράφος ,δήλωσε: «Σοκ και δέος από χθες με την απόφαση της κυβέρνησης και την ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου για το κλείσιμο ,μια απόφαση πρωτοφανή και πρωτόγνωρη για τα παγκόσμια δεδομένα ,που κλείνει ένας δημόσιος φορέα ,πλήγμααποτελεί για την δημοκρατία και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους εν μια νυκτί ,χωρίς καμία ειδοποίηση . Ο κ. Κεδίκογλου την προηγούμενη μέρα δήλωνε στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ ότι δεν συντρέχει κανένα απολύτως ζήτημα και την επομένη πήραν την απόφαση αυτή .Από δω και πέρα περιμένουμε την απόφαση των κομμάτων ,περιμένουμε ε την αντίδραση της κοινής γνώμης ,του κόσμου ,γιατί η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι του κόσμου είναι αυτών που πληρώνουμε κάθε μήνα το ανταποδοτικότέλος».

Σε ερώτημααν εκπέμπουν παράνομα ,δήλωσε:«Εκπέμπουμε σε μία συχνότητα ,είναι σεκατάληψη το κτίριο ,ο ραδιοφωνικό ς σταθμός . Είμαστε εδώ κάνουμετην εκπομπή μας κανονικά και αναμένουμε τις εξελίξεις . Δεν μας έχει κοινοποιηθεί καμία απόλυση δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που υπάρχει σε κεντρικό επίπεδο . Είμαστε εδώ ,δεν θεωρούμε ότι είμαστε παράνομοι ,είμαστε εδώ και κάνουμε την εκπομπή μας» .Στην ερώτηση αν τους επισκέφτηκε η αστυνομία α ή κάποιος άλλος και να τους πει να σταματήσουν την εκπομπή και να φύγουν,ανέφερε «Όχι δεν μας είπε κανείς τίποτα ,δεν χρειάζεται κανείς ναμας πει τίποτα .Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική ,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ,έρχεται κόσμος για συμπαράσταση ,έρχονται –φεύγουν συνεχώς,και θα συνεχίσουμε όσο πάει «

«Είχαμε συμπαράσταση από πολιτικούς, βουλευτές ,κόσμος απλός ,από χθες δηλώνουν την συμπαράστασή του ς και την έκπληξή τους για αυτό « υπογράμμισε ο κ. Κασάπης .

Επισημαίνεται ότιχθες μεταδιδόταν κανονικά εκπομπή από την ΕΡΑ Σερρών στην συχνότητα 96,4 . Μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΑ Σερρών ,Σερραίοι εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους ,την αγανάκτησή τους για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την απόλυση των εργαζομένων της.

Δήμητρα Μετόκη

Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσφεύγουν για την ΕΡΤ οι εργαζόμενοι

Και στο Συμβούλιο της Επικρατείας μεταφέρουν τη μάχη κατά του κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ζητώντας εκτός των άλλων, πάγωμα με προσωρινή διαταγή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που έριξε «μαύρο» στις οθόνες του κρατικού φορέα, μέχρι τουλάχιστον την συζήτηση της κύριας προσφυγής που ορίστηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις 27 Σεπτεμβρίου 2013.
Η απάντηση στο αίτημα για πάγωμα της κυβερνητικής απόφασης, αναμένεται να δοθεί άμεσα από τον πρόεδρο του ΣτΕ Κων/νο Μενουδάκο, εκτιμάται μέσα στις επόμενες ημέρες.
Η προσφυγή αναφέρεται σε σειρά παραβιάσεων συνταγματικών και Ευρωπαϊκών συμβάσεων, αλλά και νομοθετικών κανόνων και υπογράφεται από την ΠΟΣΠΕΡΤ και τον πρόεδρο της Παναγιώτη Καλφαγιάννη.
«Παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης».
'Οπως αναφέρεται, η από 11.6.2013 απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την κατάργηση της ΕΡΤ, παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης αλλά και στις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 15 που αφορά τους κανόνες λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και στο άρθρο 25 που καθιερώνει τον κανόνα της αρχής της αναλογικότητας.
Η απόφαση χαρακτηρίζεται επίσης παράνομη αφού δεν υπογράφεται, όπως επιβάλλει η νομοθεσία, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ενώ δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία αφού αναφέρει αόριστα ότι η ΕΡΤ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να εξειδικεύει πως επέρχεται η επιβάρυνση αυτή. Άλλωστε τα έσοδα της ΕΡΤ προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλουν οι πολίτες και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (δηλαδή 4,24 ευρώ ανά μετρητή το μήνα).

Διαβάστε επίσης: