serreslife

Με αφορμή εξαπάτηση ηλικιωμένων ατόμων στο χωριό Μυρίνη - Ταυτόχρονα ο αστυνομικός Διευθυντής ανακοίνωσε το νέο σχεδιασμό δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών.

Τον νέο σχεδιασμό δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής κ. Αριστείδης Μανωλάς ,κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε χθες το μεσημέρι . Ο κ. Μανωλάς ζητώντας την συνεργασία των πολιτών στην δίωξη του εγκλήματος ,έδωσε συμβουλές για την αποτροπή του καιαναφέρθηκε στον αστυνομικό της γειτονιάς ,την οργάνωση της ΟΠΚΕκαι την λειτουργία της ομάδας ΔΙΑΣ .

«Θα παρουσιάσω ένα γεγονός που πιστεύω ότι θα ωφελήσει το κοινό .Ξέρετε εμείς στην δίωξη του εγκλήματος, από μόνοι μας ενεργώντας δεν μπορούμε να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα μόνοι μας . Θέλουμε την συνεργασία των πολιτών και για αυτό ήθελα να γνωρίσω ένα περιστατικό που συνέβη όπου η βοήθεια τους και κάποιες ενέργειες που θα πω ,αν πειθαρχήσουν ,θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε» δήλωσε ο κ. Μανωλάς.

Αναφερόμενος σε περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένων, τόνισε « Χθες (Πέμπτη)στο χωριό Μυρίνη, το μεσημέρι,πήγαν τρία άτομα , σε τρία σπίτια ηλικιωμένων όπου με την μέθοδο της απάτης κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τα ηλικιωμένα άτομα . Συγκεκριμένα προσποιούμενοι τους εφοριακούς ,στην πρώτη κυρία της απέσπασαν το ποσό των 320 ευρώ ,στην συνέχεια πήγαν σε άλλο σπίτι ηλικιωμένων και λέγοντας ότι είναι γνωστοί ενός συγγενικού τους προσώπου απέσπασαν το ποσό 2300 ευρώ και με κάτι αντίστοιχο από μία τρίτη κυρία ηλικιωμένη απέσπασαν το ποσό των1300ευρώ.Το ποσό μπορεί να μην είναι μεγάλο όμως για τον καθένα και στην δύσκολη περίοδο που ζούμε έχουν πολύ μεγάλη αξία . Τα 300 ευρώ δεν ξέρουμε με τι κόπο τα μάζεψε η κυρία και πόση αξία θα είχανε αν τα χρησιμοποιήσουν οι ίδιοιήνα τα δίνανε στα εγγονάκια τους και να χαιρόντουσαν από την προσφορά τους».

Ο κ. Μανωλάς δίνοντας συμβουλές για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών , ανέφερε « Επειδή και προσωπικά αλλά και ως Αστυνομία πρέπει να έχουμε μια ευαισθησία για αυτό με την έναρξη της εδώ παραμονής μου και υπηρεσίας μου και ξεκινώντας από αυτό το περιστατικό να αναγγείλω κάποιες κατευθύνσεις προς του πολίτες ,για να προλάβουμε παρόμοια γεγονότα .Όταν δηλαδή έρχονται στο σπίτι τους άγνωστα προς αυτούς πρόσωπα να μην τους βάζουν στο σπίτι τους ,ούτε καν στην αυλή τους .Αυτοί θα προφασίζονται διάφορες αιτιολογίες ,αλλά δεν βάζουμε κανέναν στο σπίτι και στην αυλή μας και επικοινωνούμε με την αστυνομία ,παίρνουμε τηλέφωνο στο 100 αμέσως ,ούτως ώστε να μεταβούν στο σημείο αστυνομικοί και να τους συλλάβουμε. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την γάγγραινα ,μπορώ να πω ,γιατί είναι κρίμα ηλικιωμένες να τις εξαπατούν και να παίρνουν τα χρήματά τους. Εγώ προσωπικά το εκλαμβάνωσαν να κλέβουν τράπεζα ,παρόμοια αξία έχουν τα χρήματα για τα πρόσωπααυτά. Γι α αυτό θα σας παρακαλέσω να πειθαρχήσετε σε αυτό που είπα ,για το καλό σας . Δυστυχώς στο περιστατικό δεν συνελήφθηκαν οι δράστες .Μας ενημέρωσαν καθυστερημένα, ευχή μας είναι να μην χρειαζόταν να διαπραχθεί το αδίκημα της εξαπάτησης»

«Όταν έρχομαι το πρωί και μου αναφέρουν ότι δεν έχουμε περιστατικά είμαι πιο χαρούμενος όλων ,αλλά όταν αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά και μας ενημερώνουν καθυστερημένα ,με στεναχωρούν πολύ και να σας πω και κυριολεκτώ ,χάνουμε τον ύπνο μας» σημείωσε ο κ. Μανωλάς .

Ο αστυνομικός διευθυντής αναφέρθηκε στο νέο σχεδιασμό δράσης στο νομό Σερρών «Γίνεται εκ νέου σχεδιασμός δράσης στο νομό Σερρών ,τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα ,θέλουμε λίγο χρόνο . Σήμερα ξεκινά τυπικά ο αστυνομικός της γειτονιάς ,τέσσερις αστυνομικοί θα περιπολούν εντός της πόλης των Σερρών ,για να είναι κοντά στους πολίτες ,να συνομιλούν με τους πολίτες ,να γίνουν φίλοι των πολιτών και πιστεύω ότι θα είναι φορείς πληροφοριών και προβλημάτων για την επίλυσή τους . Θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση στο δήμο Σερρών και αν είναι δυνατόν θα επεκταθεί στου μεγάλους δήμους» και συνεχίζονταςαναφέρθηκε στην ΟΠΚΕ και στην ΔΙΑΣ «Αυτό που άμεσα θα κάνουμε ,πάντοτε εξ ιδίων μέσων από πλευράς προσωπικού ,είναι ότι θα οργανώσουμε την ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και ΚαταστολήςΕγκληματικότητας), ότι καλύτερο υπάρχει από επιχειρησιακής πλευράς άτομα τα επιλέξαμε μετά από επιτροπή και από Δευτέρα θα βγουν στους δρόμους . Σε πρώτη φάση θα έχουμε τρία τέτοια κλιμάκια, τα οποία θα είναι ,από πλευράς εκπαίδευσης ΜΑΤ και ΕΚΑΜ .Θα είναι καθαρά επιχειρησιακοί , υπηρετούν στις ειδικές δυνάμειςκαι θ κάνουν ελέγχους και μόνο ελέγχους και θα στοχεύουν στην βαρύνουσα εγκληματικότητα . Στο ίδιο πλαίσιο θα κινούνται και τα ΔΙΑΣ ,θα κάνουν πλέον αυτό για το οποίο έχουν συσταθεί ,δεν θα ασχολούνται με σταθμεύσεις, ούτε διαταράξεις ,ούτε ηχορυπάνσεις , θα κάνουνελέγχους . Ούτως ώστε με αυτό τον τρόπο να αποτρέψουμε την όποια εγκληματικότητα ,που είναι στόχος , η αποτροπή αυτής» σημείωσε ο κ. Μανωλάς .

Αναφορικά με το δυναμικότης διεύθυνσης ,δήλωσε « Δεν είναι το επιθυμητό δυναμικό ,αλλά αυτή είναι η δύναμή μας .Θα κοιτάξουμε με αυτά που διαθέτουμε από ανθρώπινο δυναμικό αλλά και μέσων να κάνουμε ότι μπορούμε . Για τα οχήματα γίνονται προσπάθειες να πάρουμεαυτοκίνητα από τα κατασχεμένα εφόσον έχουν οριστικοποιηθεί και τελεσιδικήσει οι αποφάσεις των δικαστηρίων και έχουν περιέλθει στο δημόσιο. Εμείς θα κάνουμε κάποιες αλλαγές για το καλύτερο για τουπηρεσιακό συμφέρον που είναι το καλό των πολιτών . Εμείς παρέχουμε υπηρεσίες όχι μόνο στην πόλη των Σερρών αλλά και στο τελευταίο χωριό των Σερρών. Υπάρχει πλάνο σε κάθε διοικητή περιφέρειας και βάσει σχεδίου θα περνάει το προσωπικό που εκτελεί υπηρεσία από κάθε χωριό.Ειδικά η ΟΠΚΕ θα περνάει από κάθε χωριό, θα πηγαίνουν παντού . Βεβαίως θα υπάρχει κάποια αξιολόγηση και ζητούμε την βοήθεια των πολιτών .Μην θεωρήσουν ότι θα μας απασχολήσουν και θα δυσανασχετήσουμε αν δεν βγει τίποτε ,χαρά μας είναι. Εμείς πληρωνόμαστε από την φορολογία των πολιτών για να παρέχουμε υπηρεσίες σε θέματα ασφαλείας και τάξης . Αυτή είναι η δουλειά μας».

Στην ερώτηση αν έχει ζητήσειαπό την ηγεσία ,επιπλέον άτομα για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, δήλωσε ο κ. Μανωλάς «Τα προβλήματα μας τα γνωρίζει η ηγεσία μας ,ο περιφερειάρχης μας ο καινούριος στρατηγός μας έχει λεπτομερή ενημέρωση ,γνωρίζει τα προβλήματα ,ήδη σήμερα ενημερώθηκα ότι έχει κάνει αναφορά ζητώντας κάποια άτομα και για το νομό Σερρών ,αλλά να ξέρετε ότι θα προσπαθήσω να πετύχω στην δουλειά μου ,να κάνω αυτό που θέλω με το υπάρχον προσωπικό . Βεβαίως χαρά μου θα ήταν να ερχόταν και ένα άτομο . Με αυτά θα προσπαθήσουμε, με αυτά που έχουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος ,υπάρχει όρεξη και φιλότιμο οι συνεργάτες μου ,με βοηθάν πάρα πολύ ,γνωρίζουν τα προβλήματα και πιστεύω ότι θα τακαταφέρουμε . Θα δείτε σε λίγο καιρότα αποτελέσματα .Σε κάθε περιοχή θα υπάρχει όλο το εικοσιτετράωρο σταθμός έξω που θα κάνει ελέγχους ,με ενδιαφέρουν οι έλεγχοι ,οι έλεγχοι ουσίας .Βεβαίως και οι διαταράξεις και οι ηχορυπάνσεις είναι στο φάσμα των δικών μαςκαθηκόντων .Θα τα ιεραρχήσουμε και πιστεύω θα πάμε καλά».

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης: