serreslife

Τη συνέχιση των επισχέσεων εργασίας τους, για τη μη πληρωμή των εφημεριών τους, αποφάσισαν σε Γενική τους Συνέλευση οι Ειδικευόμενοι και Ειδικοί Νοσοκομειακοί Ιατροί του Νοσοκομείου Σερρών, παρά την προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου να τους «συνετίσει» (sic) φέρνοντας την περασμένη Παρασκευή επτά από τους ιατρούς ενώπιον του Εισαγγελέα Σερρών, ο οποίος τους συνέστησε να διακόψουν την επίσχεση εργασίας.

Στον «χορό» των επισχέσεων μπήκαν και οι ιατροί που εργάζονται στα Κέντρα Υγείας του ν.Σερρών, έτσι από σήμερα Δευτέρα 11/3 στα Κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία της Π.Ε. Σερρών θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Στην απεργία διαρκείας προχώρησαν οι ιατροί πρωτοβάθμιας υγείας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους, για τις οποίες παραμένουν απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο το ΠΑΜΕ Σερρών όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή,  οι οποίες προστίθενται στην ερώτηση που κατέθεσε και η Αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την αποπληρωμή των εφημεριών.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΠΑΜΕ Σερρών

Για την προσπάθεια τρομοκράτησης  των γιατρών του από τη διοίκηση Νοσοκομείου Σερρών

Τη συνέχιση των αγώνων τους και  των επισχέσεων εργασίας τους αποφάσισαν σε Γενική τους Συνέλευση οι Ειδικευόμενοι και Ειδικοί Νοσοκομειακοί Ιατροί του Νοσοκομείου Σερρών αχρηστεύοντας κυριολεκτικά την ελεεινή κίνηση τρομοκρατίας της διοίκησης του Νοσοκομείο να τους σύρει για εκφοβισμό στον Εισαγγελέα.

Η διοίκηση που εκτελεί εντολές των υπουργείων να το καταλάβει καλά οτι οι εργαζόμενοι  στο Νοσοκομείο και οι γιατροί δεν τρομοκρατούνται γιατί δεν είναι μόνοι τους. Έχουν και την αμέριστη υποστήριξη όλων των εργαζόμενων, όλου του λαού και του ΠΑΜΕ. Είναι οι γιατροί που σ’ αυτούς θα καταφύγουμε όταν χρειαστεί ανάγκη. Είναι οι γιατροί μας. Και τους θέλουμε δίπλα μας όχι εξουθενωμένους σωματικά και οικονομικά για να έχουν τη δυνατότητα να μας παρέχουν σωστά το έργο τους που μπορεί από αυτό να εξαρτάται η ζωή μας.

Εμείς από τη μεριά μας έχουμε πληρώσει όλες τις εισφορές μας και δεν  ανεχόμαστε περικοπές στην ποιότητα της υγείας που δικαιούμαστε. Δεν ανεχόμαστε περικοπές δαπανών, συγχωνεύσεις κλινικών ή Κέντρων Υγείας που θα αποβούν σε βάρος μας. Δεν ανεχόμαστε η υγεία να παρέχεται με το σταγονόμετρο και με υποκατάστατα δήθεν υγείας από ΜΚΟ. Όλες οι υποδομές έχουν γίνει από τον ιδρώτα μας και δεν ανεχόμαστε καμιά υποβάθμιση, καμία έκπτωση στην ποιότητα της παροχής υγείας κανένα ξεπούλημα σε ιδιώτες που θα γιατρεύονται μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν.

Οι ειδικοί και ειδικευόμενοι  γιατροί έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέξουν  όποια μορφή αγώνα εκτιμούν και  να τον κλιμακώσουν. Υπεύθυνη για  τη δημόσια υγεία σ’ αυτήν την  περίπτωση είναι μόνο η διοίκηση και το υπουργείο που δεν  είναι καθόλου φερέγγυο στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων. (Χρωστάει από Αύγουστο και σε μερικές περιπτώσεις Ιούνιο και Ιούλιο).

Τα αιτήματα των γιατρών που  αγωνίζονται, για την αξιοπρέπειά  τους στην ουσία,

  • Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων
  • να μην υποβαθμιστούν άλλο οι υπηρεσίες υγείας στο Ν. Σερρών
  • ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης

είναι πέρα για πέρα δίκαια και  βρίσκουν σύμφωνους όλους τους εργαζόμενους.

Οι επισχέσεις εργασίας τους θα συνεχιστούν  και μακριά από τη διοίκηση νέες σκέψεις τρομοκράτησης των γιατρών. Όταν ο λαός παλεύει για το δίκιο του τίποτα δεν τον τρομοκρατεί και η νίκη αργά ή γρήγορα έρχεται όσο και αν δεν είναι άμεσα ορατή.

Σημείωση: Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ είχε συνάντηση και με εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν και εκεί. Παρουσίασε τις θέσεις του ΠΑΜΕ και η ανταπόκριση από την πλευρά των εργαζόμενων ήταν πολύ θετική. Ακόμη ένα βήμα στο δυνάμωμα των ταξικών δυνάμεων στο χώρο της Υγείας.

 

ΔΗΛΩΣΗ   ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ  ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΟ  ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Η καταστροφική πολιτική της τρικομματικής  συγκυβέρνησης στην Υγεία αποδίδει κάθε μέρα και νέους ολέθριους  καρπούς. Μετά την επίσχεση εργασίας την οποία συνεχίζουν από την προηγούμενη εβδομάδα οι ειδικευόμενοι γιατροί του Γ.Ν. Σερρών, διεκδικώντας τις απλήρωτες εφημερίες τους από τον Αύγουστο του 2012, σε ανάλογη κινητοποίηση βρίσκονται από αυτή τη βδομάδα και οι ειδικοί γιατροί, ενώ απεργούν οι γιατροί των κέντρων υγείας με τις ίδιες διεκδικήσεις. Απλήρωτες επίσης παραμένουν οι αμοιβές νυχτερινών και εξαιρέσιμων του νοσηλευτικού, επιστημονικού και άλλου προσωπικού. Η διοίκηση του νοσοκομείου, αντί να αναλάβει τις πανθομολογούμενες ευθύνες της, απαιτώντας από το υπουργείο ποσά τουλάχιστον αντίστοιχα με αυτά που πήραν άλλα περιφερειακά νοσοκομεία ίδιου δυναμικού, εκτέθηκε ακόμη περισσότερο επιδιώκοντας εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος των γιατρών. Με αυτά τα δεδομένα, η απένταξη από το ΕΣΠΑ του σχεδίου ίδρυσης Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στις κτιριακές εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου Σερρών δεν είναι παρά ένας ακόμη κρίκος στην ίδια αλυσίδα αποδιάρθρωσης της δημόσιας περίθαλψης, που απαιτεί η μνημονιακή πολιτική και επιδιώκει με κάθε μέσο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Για να αποτύχουν οι αντικοινωνικοί στόχοι της κυβέρνησης θα απαιτηθεί ο συντονισμός των διεκδικήσεων των λειτουργών της υγείας και της τοπικής κοινωνίας ώστε να διασφαλισθεί δημόσια δωρεάν περίθαλψη ικανοποιητικού επιπέδου για όλους/ες τους κατοίκους της χώρας, με ασφαλείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές για τους υγειονομικούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει αυτές τις διεκδικήσεις, τόσο με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις όσο και με ενεργό συμμετοχή, και αγωνίζεται για την ικανοποίησή τους, η οποία συνδέεται άμεσα με την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 318 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200