Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν την Τετάρτη δύο μελισσοκόμοι που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία για την πυρκαγιά στο Γάζωρο Σερρών.

Στον έναν μελισσοκόμο βεβαιώθηκε από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας πρόστιμο 3881 ευρώ για την πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη χρήση καπνιστηρίου μελισσιών εντός δασικής έκτασης και εργασιών που γινόταν εκεί, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής γλίτωσε τα χειρότερα

Η άμεση και έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας γλίτωσε τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή του Γαζώρου του Δήμου Νέας Ζίχνης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη, πευκόφυτη περιοχή του Αγίου Αθανασίου Γαζώρου σε συνθήκες καύσωνα αλλά με τον αέρα να είναι σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς δεν επικρατούσαν άνεμοι που θα δυσχέραιναν το έργο τους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νέας Ζίχνης Παντελή Μπόζη στην κατάσβεση της έπαιξε ρόλο η άμεση και έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, ο συντονισμός και η συνεργασία όλων όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση.

«Ήταν μια δύσκολη μέρα η σημερινή για το Δήμο Νέας Ζίχνης, σε συνθήκες πρωτοφανούς καύσωνα για την εποχή, κλείνει όμως με την επιτυχή κατάσβεση της πυρκαγιάς» είπε ο κ. Μπόζης που αναφέρθηκε στους λόγους που η πυρκαγιά τέθηκε σχετικά γρήγορα υπό έλεγχο: «Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Νέας Ζίχνης, τη συνδρομή των κλιμακίων Ροδολίβους, Σιδηροκάστρου, Νιγρίτας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, Θεσσαλονίκης και Σταυρού, την καταλυτική επέμβαση δύο εναέριων μέσων (καναντέρ), και τον επιχειρησιακό συντονισμό από τον Ταξίαρχο Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, και φυσικά με τη συνδρομή του Δήμου Νέας Ζίχνης και Εμμανουήλ Παπά, με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και η πυρκαγιά τέθηκε σε πλήρη έλεγχο. Ευχαριστώ θερμά όλους τους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση κατάσβεσης, υπηρεσιακούς παράγοντες και απλούς πολίτες, που σε μια άριστη συνεργασία καταφέραμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ας ευχηθούμε να μην αντιμετωπίσουμε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον, εφιστώντας την προσοχή σε όλους και τηρώντας τους κανόνες πυρασφάλειας».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: