Η αγανάκτηση για τα θύματα του φονικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη κατά χιλιάδες έβγαλε το απόγευμα της Κυριακής τους Σερραίους στους δρόμους της πόλης.

Από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις και πορείες των  τελευταίων χρόνων  ήταν αυτή που σημειώθηκε στην πόλη των Σερρών, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργατών Επεξεργασίας Μετάλλου Ν. Σερρών την συμμετοχή σωματείων και φορέων της Π.Ε.Σερρών, όπως επίσης μαθητών και  φοιτητών του ΔΙΠΑΕ και του ΤΕΦΑΑ.

Με ελάχιστα πανό, αλλά με συνθήματα , παλμό και πολλά βουρκωμένα μάτια, άτομα κάθε ηλικίας και  οικογένειες με τα παιδιά τους εξέφρασαν την αντίδραση και την οργή τους για την πρωτοφανή τραγωδία που βύθισε στο πένθος όλη τη χώρα, ζητώντας την απόδοση των ευθυνών και τη δικαίωση των θυμάτων.

«Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ»,«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, των νεκρών γινόμαστε φωνή»  και «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημίες, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές»,  είναι μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν, ενώ  υπήρξε και το «Στις Σέρρες ο Βασίλης, στα Τέμπη οι φοιτητές, στο βωμό του κέρδους χάνονται ζωές», το οποίο οι συμμετέχοντες φώναξαν αρκετές φορές και μάλιστα δυναμικά, αναφορά στην φονική έκρηξη που σημειώθηκε τον  περασμένο Δεκέμβριο στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, όπου ο 11 χρονος Βασίλης, έχασε την ζωή του.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης σύντομες τοποθετήσεις έκαναν οι: Πρόεδρος της ΕΝΙΣ Σερρών Βαγγέλης Παπαμηχάλης , Πρόεδρος του Σωματείου Εργατών Επεξεργασίας Μετάλλου Ν. Σερρών Αλέκος Φακίρης, Πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών Γιάννης Χουβαρδάς, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Σερρών Κατερίνα Αμπαλάκη, Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών ΔΙΠΑΕ Κυριακή Αγγελακοπούλου και η Σμαράγδα Δαγκούλη , μέλος της συντονιστικής επιτροπής μαθητών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: