Με τη συμμετοχή 35 επιχειρήσεων, με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης, πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες η 13η Ημέρα Καριέρας.

Περισσότεροι από 1000 Σερραίοι είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας κάνοντας συναντήσεις και καταθέτοντας βιογραφικά στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο Philippos Xenia στις Σέρρες η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ).

Από τις 35 επιχειρήσεις, οι 30 ήταν από τις Σέρρες ενώ συμμετείχαν και 5 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας. Οι Σερραϊκές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, όπως βιομηχανίες τροφίμων, επίπλων γραφείου, επεξεργασίας ξύλου, βιοκαυσίμων, καλλυντικών και απορρυπαντικών, κέντρα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, βιοτεχνίες, εταιρείες κατασκευών και παροχής υπηρεσιών κ.ά.

Πετυχημένη χαρακτήρισε την 13η ημέρα καριέρας που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης. «Όπως βλέπετε κι εσείς είχε πολύ μεγάλη επιτυχία η 13η ημέρα καριέρας που διοργανώσαμε στις Σέρρες. Πολύ μεγάλη προσέλευση και επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό, 35 επιχειρήσεις βρέθηκαν εδώ σήμερα, αλλά και πολιτών που αναζητούν εργασία. Είχαμε περισσότερες από 800 εγγραφές και ήρθαν κι άλλοι. Πάνω από 1000 άνθρωποι συνομίλησαν με επιχειρήσεις για να βρούνε δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι παντού όπου πάμε, έχουμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Έχουν αγκαλιάσει οι τοπικές κοινωνίες αυτόν τον θεσμό γιατί φαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη για τέτοιες δράσεις»  είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Πρωτοψάλτης ενώ όσον αφορά το αν οι Ημέρες Καριέρας θα έρθουν και την επόμενη χρονιά είπε: «Θα ήθελα πολύ να ξανάρθουμε στις Σέρρες. Η αλήθεια είναι παντού όπου πάμε μας λένε «να ξανάρθετε» κι εγώ θα έλεγα «και γιατί όχι;». Εμείς όσο αγκαλιάζει ο κόσμος αυτήν την προσπάθεια κι έχουμε ανταπόκριση θα συνεχίσουμε να το διοργανώνουμε κι έχουμε κι άλλα πράγματα στα σκαριά για τις Σέρρες που θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: