Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσαν οι Σερραίοι αφού, εκτός από την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, εκατοντάδες ήταν αυτοί που βρέθηκαν στην περιοχή που χάθηκαν τα ίχνη του 18χρονου, οποίος τελικά εντοπίστηκε σε φαράγγι.

Άνδρες της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και την Πολιτικής προστασίας, που ειδοποιήθηκαν από τους γονείς, ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες ενώ μετά από κάλεσμα που έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκατοντάδες Σερραίοι αλλά και μέλη συλλόγων, των μαραθωνοδρόμων Σερρών (ο πατέρας του 18χρονου είναι δρομέας), της Λέσχης Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Σερρών με οχτώ αναβάτες Εντούρο που όργωσαν την περιοχή και η βοήθεια τους ήταν καταλυτική, των εθελοντών «Σαμαρείτες-Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σερρών» και της «FMS φίλοι της μοτοσυκλέτας Σερρών» συνέδραμαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Αυτή η πρωτόγνωρη κινητοποίηση βοήθησε στο να βρεθεί ο 18χρονος σε δύσβατο σημείο και όπως είπαν στην ΕΡΤ Σερρών άνθρωποι που συμμετείχαν στις έρευνες είναι ευτύχημα που βρέθηκε με το φως της ημέρας γιατί αν σκοτείνιαζε η αναζήτηση του θα ήταν σχεδόν αδύνατη. Ο 18χρονος είναι καλά στην υγεία του.

Διαβάστε επίσης: