Σήμερα, στις 4 το απόγευμα στο Α' Νεκροταφείο Σερρών θα τελεστεί η κηδεία του 11χρονου μαθητή του 9ου Δημοτικού Σχολείου που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο, χθες το μεσημέρι, μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Σε ένδειξη πένθους τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Σερρών παρέμειναν κλειστά. Το 9ο Δημοτικό Σχολείο, όπου φοιτούσε ο άτυχος μαθητής θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες στη σχολική μονάδα και να καθαριστεί ο χώρος.

Ειδικός εμπειρογνώμονας ορίστηκε για να διερευνήσει τα ακριβή αίτια της μοιραίας έκρηξης του λεβητοστασίου και να εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Μια βαθιά θλίψη έχει σκεπάσει την κοινωνία των Σερρών για το αδόκητο αυτό περιστατικό που στέρησε τόσο άδικα τη ζωή ενός μικρού παιδιού. Μηνύματα συμπαράστασης καταφτάνουν από παντού για την οικογένειά του, που εγκαταστάθηκε από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, πριν από μερικά χρόνια, σε αναζήτηση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Συγκλονισμένη από χθες η τοπική κοινωνία θρηνεί για τον άδικο χαμό του μικρού Βασίλη, ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί απαρηγόρητοι γονείς και μαθητές του σχολείου με δάκρυα στα μάτια εναποθέτουν λουλούδια και αναμμένα κεριά στον προαύλιο του σχολείου.

«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης» αναφέρει το σημείωμα φίλου του άτυχου μαθητή και σκορπά ρίγη συγκίνησης.

Διαβάστε επίσης: