Μέσα σε ένα 48ώρο οι κάτοικοι της Παλαιοκώμης Σερρών και τον όμορων χωριών κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα, που απαιτούνται για την νοσηλεία του πεντάχρονου Νικόλα, που ζει με την οικογένειά του, η οποία έχει καταγωγή από την Αλβανία, στην Παλαιοκώμη Σερρών κι έχει διαγνωσθεί με αστροκύττωμα, έναν τύπο κακοήθους όγκου που μπορεί να σχηματιστεί στον εγκέφαλο ή στο νωτιαίο μυελό.

Ο Νικόλας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, υποβάλλεται σε καθημερινές εξετάσεις και αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση. Σε πρώτη φάση απαιτούνται 3.500 ευρώ αλλά μετά την κινητοποίηση όλων στην Παλαιοκώμη, του συλλόγου της Εύξεινος Λέσχης Παλαιοκώμης, του συλλόγου Γυναικών, του Δήμου Αμφίπολης και των κατοίκων συγκεντρώθηκαν 4500 ευρώ.

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου» είπε στην ΕΡΤ Σερρών η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφίπολης, Ελένη Πατσιά υπογραμμίζοντας ότι προς το παρόν σταματάει η συγκέντρωση χρημάτων, καθώς περιμένουν την επόμενη ενημέρωση από τους γιατρούς για την πορεία της υγείας του.

Η οικογένεια του πεντάχρονου Νικόλα ζει περισσότερα από δέκα χρόνια στην Παλαιοκώμη, έχει πολιτικό άσυλο, αλλά δεν μπορεί να εργαστεί ακόμα νόμιμα στην χώρα, γιατί δεν έχει άδεια παραμονής.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: