Κλιμάκιο πυροσβεστών παραμένει έως και αυτή την ώρα, υπό το φόβο της αναζωπύρωσης, στην περιοχή πάνω από τον Δραβήσκο Σερρών, όπου το μεσημέρι της Κυριακής 11 Ιουλίου 2021, ξέσπασε μεγάλη φωτιά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Π.Ε Σερρών Σωτήρης Δημητράκης, είπε πως ενημερώθηκαν στις 2 περίπου το μεσημέρι της Κυριακής και αμέσως κατευθύνθηκε στο σημείο μεγάλη δύναμη, λόγω του δυνατού αέρα αλλά και του ανάγλυφου του εδάφους που δυσκόλευε την πρόσβαση στις εστίες φωτιάς. Επιχείρησαν 12 οχήματα με 30 πυροσβέστες με τη συνδρομή χωματουργικών μηχανημάτων και μηχανημάτων υδροφόρες του Δήμου Ν.Ζίχνης και Σερρών καθώς ενός Πυροσβεστικού ελικοπτέρου Ericsson.
Η φωτιά που τέθηκε υπό μερικό έλεγχο αργά το βράδυ και μετά από ώρες έσβησε και η τελευταία εστία, κατέκαψε 150 στρέμματα δασικής και 150 χορτολιβαδικής έκτασης.
Στην περιοχή βρίσκεται επίσης κλιμάκιο από το ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής το οποίο συλλέγει στοιχεία και παίρνει καταθέσεις για να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη φωτιά που ευτυχώς δεν απείλησε ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: