Πρωτοβουλία για την προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος ανέλαβαν επιστημονικοί φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων κάλεσαν τους Σερραίους να εμβολιαστούν ενώ τόνισαν ότι με τους εμβολιασμούς μειώθηκαν αισθητά τα κρούσματα στις Σέρρες.

«Το κύμα των ανεμβολιάστων»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελος Βάκαλος είπε για τους εμβολιασμούς στην Π.Ε. Σερρών: «Είμαστε σε ένα ποσοστό πάνω από 30% και πιθανόν κοντά στο 50% του πληθυσμού. Επομένως δεν πάμε και τόσο άσχημα. Πάμε σχετικά καλά. Η αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων συμπίπτει με την ελάττωση του αριθμού των εισαγωγών στο Νοσοκομείο. Βλέπουμε ότι τα εμβόλια δουλεύουν, προστατεύουν από νόσηση». Ο κ. Βάκαλος τόνισε ότι το 4ο κύμα είναι το κύμα των ανεμβολιάστων, υπογράμμισε ότι πολλοί που νόσησαν και πήγαν στο Νοσοκομείο εμφανίστηκαν μετανιωμένοι που δεν έκαναν το εμβόλιο ενώ δεν υπήρξε καμία σοβαρή επιπλοκή από εμβόλιο στις Σέρρες.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου προχώρησε και σε μια σοβαρή καταγγελία: «Παρότι η επίσημη εκκλησία και η Μητρόπολη Σερρών είναι πολύ θετικά τοποθετημένη απέναντι στο εμβόλιο υπάρχουν άτομα που διατείνονται ότι είναι Χριστιανοί, δεν ξέρω αν επηρεάζονται από κάποιους κληρικούς ή πνευματικούς ή διαβάζουν στο ίντερνετ διάφορα σαιτ της σκληρής ορθοδοξίας, είναι αρνητές όχι μόνο του εμβολίου αλλά και του κορονοϊού. Υπάρχουν εστίες τέτοιων ανθρώπων μέσα σε ορισμένες ενορίες. Είναι μια μεγάλη μερίδα των δύσπιστων. Υπάρχουν εκκλησίες που δεν φοράνε μάσκα. Πιστεύω ότι οι εκκλησίες είναι μία από τις εστίες όπου περιφέρεται το μικρόβιο της άρνησης και της αμφιβολίας. Όχι από την επίσημη Εκκλησία. Ίσως από κάποιους κληρικούς, περισσότερο από κάποιος πιστούς που διαβάζουν κάποια σάιτ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος χαιρέτησε την πρωτοβουλία, μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών στην Π.Ε. Σερρών, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον αριθμό των εμβολιασμών υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερος ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να ακούμε τους ειδικούς που είναι οι γιατροί. Ο κ. Σπυρόπουλος κάλεσε τους Σερραίους να κάνουν το εμβόλιο τονίζοντας ότι από τη μέρα που ξεκίνησαν τα εμβόλια από ένα «γεμάτο» Νοσοκομείο και μια «γεμάτη» ΜΕΘ σήμερα στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται μόνο ένας Σερραίος.

Για την αξία του εμβολιασμού μίλησαν ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού συλλόγου Σερρών Νίκος Φρυδάς, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αναστάσιος Ρόντσης που μίλησε για την προσφορά του κλάδου του την περίοδο της πανδημίας, την επιτυχία της φαρμακοβιομηχανίας για την παραγωγή του εμβολίου αλλά και την ασφάλεια του και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Παναγιώτης Καρίπογλου που μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται να πειστούν οι δύσπιστοι και να καταλάβουν ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: