Πολύωρη και πολύ δύσκολη ήταν η επιχείρηση των αντρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών χθες το βράδυ για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στο 1ο με 2ο χιλιόμετρο στον δρόμο Σερρών – Ελαιώνα, σε δύσβατο σημείο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Π.Ε Σερρών, Σωτήρης Δημητράκης, τόνισε ότι ειδοποιήθηκαν πριν τις 6 το απόγευμα, και λόγω του δύσβατου και ανάγλυφου του εδάφους δε μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο της φωτιάς τα οχήματα, με αποτέλεσμα πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών -σχεδόν με αναρρίχηση- να φτάσουν στο σημείο για την κατάσβεσή της. Τρεις ώρες αργότερα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, και αργά το βράδυ έγινε η κατάσβεσή της, με οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής να παραμένουν στο σημείο έως και αυτή την ώρα για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος πέντε υδροφόρα οχήματα από τις Σέρρες, ένα όχημα από το Σιδηρόκαστρο, και υδροφόρες του Δήμου, ενώ έσπευσαν και χωματουργικά μηχανήματα.

Παρά το γεγονός ότι το πυροθερμικό φορτίο ήταν μεγάλο, η φωτιά δεν επεκτάθηκε στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, και κατέκαψε δύο στρέμματα με πεύκα.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: