Ένα νέο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκε στην Π.Ε Σερρών και συγκεκριμένα στο Γόνιμο σε μια 87χρονη γυναίκα, σύμφωνα με τον Νομίατρο Σερρών Αναστάσιο Αναστασιάδη που μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών.

Την Τετάρτη υπήρξαν δύο ύποπτα περιστατικά αλλά μετά από τις εξετάσεις που έγιναν θετική βρέθηκε μόνο η 87χρονη γυναίκα η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σερρών.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το τρίτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Π.Ε Σερρών ο τελευταίο διάστημα, αφού στις 23 Ιουλίου είχαν εντοπιστεί δύο κρούσματα, σε δύο γυναίκες 42 και 82 ετών, από το Λειβαδοχώρι και την Ηράκλεια. Η 42χρονη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σερρών και η υγεία της παρουσιάζει σημαντική βελτίωση ενώ η 82χρονη δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με τον κ. Νομίατρο ήδη έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται επίγειοι ψεκασμοί στην περιοχή της Ηράκλειας, στο Λιβαδοχώρι και στο Γόνιμο, έγιναν δύο εναέριοι ψεκασμοί στο Λιβαδοχώρι και σήμερα σε συνεργασία με την Π.Ε Σερρών γίνονται εναέριοι ψεκασμοί και στο Γόνιμο Σερρών.
Θυμίζουμε ότι η μεταφορά του ιού γίνεται μόνο από τα κουνούπια και το 80% των νοσούντων είναι ασυμπτωματικοί, το 19% εμφανίζει ήπια συμπτώματα και το 1% σοβαρά συμπτώματα σύμφωνα με τον κ.Νομίατρο Σερρών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: