Το πρώην στρατόπεδο «Καλλέργη» στη Βυρώνεια, πρότεινε ως εναλλακτική λύση στον Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μάνο Λογοθέτη, ο δήμαρχος Σιντικής κ.Φώτης Δομουχτσίδης για την ίδρυση και λειτουργία Κλειστής Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών, αντί της Ροδόπολης και του στρατοπέδου «Βασιλειάδη» που ήταν και αρχική απόφαση της κυβέρνησης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο πρώην δημοτικό κατάστημα Ροδόπολης, ο δήμαρχος Σιντικής αντιπρότεινε το Χέρσο (Κιλκίς), Θερμά (Νιγρίτα) για να καταλήξει στη Βυρώνεια.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής ξεκαθάρισε πως η νέα Δομή θα λειτουργήσει εντός του δήμου Σιντικής, πετώντας το «μπαλάκι» στον δήμαρχο κ.Δομουχτσίδη, να επιλέξει ανάμεσα στη Ροδόπολη και στη Βυρώνεια.

Λίγο αργότερα ο ίδιος ο κ.Δομουχτσίδης υπέδειξε στον κ.Λογοθέτη, τη λύση της Βυρώνειας.

Ήδη τεχνικό κλιμάκιο επισκέφθηκε το πρώην στρατόπεδο της Βυρώνειας, για τις αναγκαίες μετρήσεις.

Είναι προφανές πως η απόφαση του δημάρχου Σιντικής, που μέχρι προχθές δήλωνε δημόσια πως όχι μόνο δεν ήταν ενήμερος για τις κυβερνητικές προθέσεις αλλά και κάθετα αντίθετος για τη λειτουργία Κλειστής Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών στα όρια του δήμου, είναι καθαρά ψηφοθηρική αφού το Δ.Δ. Κερκίνης θεωρείται «κάστρο» του, σε σχέση με το Δ.Δ. Πετριτσίου που στις τελευταίες εκλογές επικράτησε ο βασικός του αντίπαλος Ζήσης Λούγγος.

Αλήθεια ο δήμαρχος Σιντικής έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να καταπατήσει την κατά σειρά τρίτη απόφαση του Δ.Σ. που σχεδόν στο σύνολό του δήλωσε την αντίθεσή του στη δημιουργία Κλειστής Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών στο δήμο Σιντικής ;

Και εάν τελικά αποδέχτηκε την κυβερνητική απόφαση για λειτουργία της Δομής εντός των ορίων του δήμου, που είναι προφανές πως γνώριζε, γιατί δεν κινήθηκε ώστε να λάβει τη σχετική απόφαση το Δ.Σ.;

Πηγή: Σιντική True Story

Αντιδράσεις των κατοίκων για την κλειστή δομή

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Βυρώνειας Σερρών για το ενδεχόμενο δημιουργίας κλειστής δομής στον πρώην στρατόπεδο Καλλέργη το οποίο βρίσκεται στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από την πύλη του στρατοπέδου ενώ σήμερα το πρωί ήρθαν και περισσότερα άτομα ανάβοντας φωτιά με κλαδιά έξω από την πύλη του στρατοπέδου. Όπως δηλώνουν οι κάτοικοι δεν θέλουν καμία δομή είτε κλειστή είτε ανοιχτή στο Δήμο Σιντικής.

Την Παρασκευή στις 11:00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό συμβούλιο στο Σιδηρόκαστρο προκειμένου να πάρει τις τελικές αποφάσεις μετά και τη χθεσινή επίσκεψη του Γ.Γ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Κάθετα αντίθετος στη δημιουργία δομής στο πρώην στρατόπεδο Βυρώνειας ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παύλος Ναζιριδης.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη θα ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο να τηρήσει τις αποφάσεις του να μην γίνει καμία δομή στο Δήμο Σιντικής και αν η κυβέρνηση επιμείνει να παραιτηθεί σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο εχθές ήρθαν μηχανικοί από τη Θεσσαλονίκη στο στρατόπεδο για να διαπιστώσουν εάν είναι κατάλληλο για να δημιουργηθεί η κλειστή δομή.

Πηγή: rthess.gr

Διαβάστε επίσης: