Σε κάθειρξη 10 ετών και 5 μηνών καταδικάστηκε 59χρονος δημοτικός υπάλληλος που κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι κρατούσε φυλακισμένα, σε παλιά διώροφη μονοκατοικία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, τα δύο ξαδέλφια του από τις Σέρρες, από τα οποία αποσπούσε εκβιαστικά χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές της … κόρης του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πέρσι τον Μάρτιο, όταν τα δύο θύματα, μία 49χρονη και ο 48χρονος αδελφός της, βρήκαν το θάρρος να αποδράσουν από το σπίτι- φυλακή, όπου παρέμεναν επί οκτώ μήνες.

Όπως κατήγγειλαν αργότερα στην Αστυνομία, περνούσαν τις περισσότερες ώρες δεμένοι χειροπόδαρα, ενώ ανά τακτά διαστήματα ο κατηγορούμενος φέρεται ότι συνόδευε τον 48χρονο σε τραπεζικά υποκαταστήματα, «αδειάζοντας» τους λογαριασμούς τους, αφού τον υποχρέωσε να αναλάβει ή να μεταβιβάσει χρηματικά ποσά που ξεπερνούν συνολικά τις 82 χιλιάδες ευρώ.

Για την υπόθεση κατέστησαν, επίσης, κατηγορούμενες η κόρη του δημοτικού υπαλλήλου και μία φίλη της που καταδικάστηκαν για συναυτουργία σε αρπαγή.

Η πρώτη τιμωρήθηκε με κάθειρξη 7 ετών και 4 μηνών, ενώ η δεύτερη σε φυλάκιση 5 ετών.

Σε αντίθεση όμως με τον 59χρονο βασικό κατηγορούμενο που επέστρεψε στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του, οι δύο νεαρές γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε, υπό όρους, να αναστείλει την εκτέλεση των ποινών τους.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισε κι ένας νεαρός άντρας, φίλος της κατηγορούμενης κόρης, ο οποίος αθωώθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: