Τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους για τις αλλαγές στη φορολογία που επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξέφρασαν σε έκτακτη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, οι εκπρόσωποι των φορέων, σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σερρών.

Στην έκτακτη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο: «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» συμμετείχαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου και της Ελληνική Λύσης Κώστας Μπούμπας, εκπρόσωποι των βουλευτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και οι εκπρόσωποι των φορέων, σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων του Νομού Σερρών, οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για να υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο.

«Το θέμα το συζητήσαμε στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και όλοι οι πρόεδροι αποφασίσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να κάνουμε δράσεις για να καταθέσουμε προτάσεις έτσι ώστε να έχουμε αλλαγές στο νομοσχέδιο γιατί όπως γνωρίζετε, αυτήν την περίοδο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες και αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, εάν ψηφιστεί όπως είναι, θα φέρει ακόμα περισσότερα προβλήματα», είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς.

«Το νομοσχέδιο είναι σε δημόσια διαβούλευση και αντιλαμβάνεστε ότι επιδέχεται και συζητήσεων και βελτιώσεων και προτάσεων. Ήδη εμείς ως βουλευτές, κι εγώ προσωπικά έχω καταθέσει αρκετές προτάσεις, ορισμένες από τις οποίες έχουν γίνει δεκτές στο νομοσχέδιο αλλά χρειάζεται ακόμα κι άλλη συζήτηση», είπε ο βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου υπογραμμίζοντας ότι με χαρά θα ακούσει προτάσεις και ιδέες από τους ανθρώπους της καθημερινής προσπάθειας, αυτούς, που όπως είπε, παράγουν πλούτο στην περιοχή μας κι έχουν τον πρώτο λόγο στη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου. «Ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς κι ελπίζω να βρούμε μαζί κοινές λύσεις, πάντα προς όφελος της κοινωνίας και της αγοράς», είπε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Τους προβληματισμούς τους για το νομοσχέδιο εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΣΣ, του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, του 2ο Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματικών Ν. Σερρών, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, των Μηχανικών, των Δικηγόρων και των Ιατρών οι οποίοι «καυτηρίασαν» το νέο νομοσχέδιο και τόνισαν πως θα είναι καταστροφικό για τους κλάδους τους.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών αποφάσισαν να αποσταλούν οι προτάσεις τους για τις αναγκαίες αλλαγές στο αρμόδιο Υπουργείο, οι βουλευτές να βοηθήσουν ώστε αυτές να κοινοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να πιέσουν τα κεντρικά θεσμικά τους όργανα να συναντηθούν με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη αλλά και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.


Επιμελητήριο Σερρών: ΝΑΙ στην κινητοποίηση της Τετάρτης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης (22/11) αποφασίσθηκε στην ευρεία έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε το Επιμελητήριο Σερρών το απόγευμα της Παρασκευής, σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αντιδρώντας στις αλλαγές που επιφέρει σε επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, που όπως υποστηρίζουν, είναι καταστροφικές για το μέλλον τους.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ Θανάσης Μαλλιαράς μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών τόνισε πως “όσοι διάβασαν το νομοσχέδιο διαπίστωσαν πως υπάρχουν πραγματικά αδικίες. Όλοι τάσσονται υπέρ της πάταξης της φοροδιαφυγής αλλά δεν πρέπει να γίνεται με τεκμήρια , μέτρο που δεν επέφερε τα αναμενόμενα όταν εφαρμόστηκε παλαιότερα”.

Ο τρόπος συμμετοχής στην κινητοποίηση αναμένεται να αποφασισθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Όλες οι προτάσεις που κατετέθησαν στην έκτακτη σύσκεψη, αναμένεται να αποσταλούν στον αρμόδιο Υπουργό και αποφασίσθηκε να συμμετάσχουν μαζικά όλοι οι κλάδοι με το ΕΒΕΣ στη διαβούλευση για το υπό κατάθεση Νομοσχέδιο.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 298 επισκέπτες