Να μπουν και να τηρηθούν αυστηροί όροι και κανόνες εάν επαναληφθεί φέτος στην Πλατεία Ελευθερίας η έκθεση: «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα και Τοπικές Γεύσεις της Ελλάδας», ζητά με επιστολή του στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, Βασίλη Κατιρτζόγλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Θανάσης Μαλλιαράς, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση του θέματος για την παραχώρηση ή μη κοινόχρηστου χώρου της Πλατείας Ελευθερίας, από τις 9 έως τις 17 Νοεμβρίου 2023, για την εν λόγω διοργάνωση.

Ο κ. Μαλλιαράς μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών τόνισε πως το Επιμελητήριο Σερρών δεν είναι αντίθετο στη διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης, αλλά τόνισε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης έγινε αποδέκτης παραπόνων και καταγγελιών ότι η συγκεκριμένη έκθεση κάθε άλλο παρά έκθεση ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ήταν, καθώς σ’ αυτή συμμετείχαν και πωλούσαν τα προϊόντα τους πολλές επιχειρήσεις όχι αποκλειστικά από την Κρήτη – όπως κανονικά προβλεπόταν – αλλά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σημείωσε δε πως αυτό το γεγονός – όπως αναφέρει και στην επιστολή του στο Δ.Σ- θέτει σοβαρά ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και αποτέλεσε πλήγμα για τις Σερραϊκές επιχειρήσεις που πέρσι διαπίστωναν πως Σερραίοι καταναλωτές προμηθεύονταν κατά κόρον προϊόντα από τη συγκεκριμένη έκθεση, τα οποία δεν ήταν κρητικά.

Ζητά το Επιμελητήριο Σερρών η συγκεκριμένη έκθεση να γίνει με αυστηρούς όρους και κανόνες. «Θα πρέπει δηλαδή να διασφαλίσετε πως θα είναι πραγματικά έκθεση ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ και όχι μια καλή ευκαιρία να παρεισφρήσουν σ’ αυτή επαγγελματίες από άλλες περιοχές, εκμεταλλευόμενοι τον… τίτλο της έκθεσης. Μάλιστα, δηλώνουμε πως είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να βοηθήσουμε στη διαπίστωση αν οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις έχουν όντως ως έδρα την Κρήτη, ζητώντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά από τα Επιμελητήρια της περιοχής», αναφέρεται στην επιστολή του ΕΒΕΣ προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 277 επισκέπτες