Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων πραγματοποιεί προσπάθεια αφύπνισης των αρχών και των επιχειρήσεων της περιφέρειας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του χώρας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις Σέρρες, η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων και το Επιμελητήριο Σερρών, με θέμα «Η Προοπτική Εξαγωγών του Νομού Σερρών | Η αγορά των ΗΠΑ | Πωλήσεις μέσω Amazon | Απαιτήσεις  FDA».

Η ημερίδα στις Σέρρες αποτελεί την απαρχή ενός κύκλου ενημερωτικών εκδηλώσεων του ΣΕΒΕ στην προσπάθειά του να αφυπνίσει Αρχές και επιχειρήσεις της Περιφέρειας για το ρόλο τους στην εξωστρέφεια της χώρας και τα «δυνατά χαρτιά» του κάθε νομού ξεχωριστά, δεδομένου ότι ένα σημαντικό πλήθος δυναμικών, εξωστρεφών επιχειρήσεων της χώρας διατηρούν τις μονάδες παραγωγής τους στην Κεντρική Μακεδονία και σε άλλες περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας.

Πριν την εκδήλωση προηγήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του ΣΕΒΕ και του Επιμελητηρίου κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα των επιχειρήσεων του Νομού Σερρών και αποφασίστηκε η εφεξής στενότερη συνεργασία του ΣΕΒΕ με το Επιμελητήριο και η ανάληψη κοινών δράσεων για την ενίσχυση της ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων. Τον ΣΕΒΕ εκπροσώπησαν ο κ. Παναγιώτης Χασάπης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ, ο κ. Ανδρέας Μυλωνάς, Μέλος ΔΣ ΣΕΒΕ και Διευθυντής Εξαγωγών της Σερραϊκής ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ, ο κ. Σπύρος Ιγνατιάδης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΒΕ και η κα. Νατάσα Γιαλόγλου, Υπεύθυνη Τμήματος Μελών ΣΕΒΕ. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας, αναφέρθηκε στην αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι εξαγωγές του Ν. Σερρών, παρουσίασε τις εξαγωγικές επιδόσεις των Μελών του Επιμελητηρίου, καθώς και τις δράσεις του για την στήριξη της εξωστρέφειάς τους.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Παναγιώτης Χασάπης παρουσίασε αναλυτικά τη δομή του εξαγωγικού εμπορίου του Νομού Σερρών για το διάστημα 2014-2018 και τα περιθώρια ανάπτυξής του, βάσει της ανάλυσης της πορείας των ελληνικών εξαγωγών σε περιφερειακό επίπεδο που εκπονεί σε ετήσια βάση από το 2006 το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι εξαγωγές του νομού Σερρών παρουσίασαν αύξηση κατά €45,7 εκατ., δηλαδή 42,2% στο διάστημα 2017-2018 και διαμορφώθηκαν στο ποσό των €154,0 εκατ. το 2018, ενώ ανοδική κατά €20,8 εκατ. ήταν η μεταβολή των εισαγωγών, οι οποίες ανήλθαν σε €112,3 εκατ. το 2018. Το εμπορικό ισοζύγιο για το νομό Σερρών παρουσίασε πλεόνασμα το οποίο διαμορφώθηκε στα €41,7 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 148,7% συγκριτικά με το 2017.

Ο Country Manager & Senior Regulatory Advisor της Registrar Corp, κ., Γιάννης Μωύσογλου ανέλυσε τις νέες τάσεις της αμερικανικής αγοράς και τα καταναλωτικά χαρακτηριστικά  για το 2019, τις πρακτικές των πωλήσεων μέσω της Amazon και τις αλλαγές και απαιτήσεις στο αμερικανικό νομοθετικό πλαίσιο (FDA) για την ασφάλεια τροφίμων και τις εισαγωγές στις ΗΠΑ.

Τον επόμενο μήνα, συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου, ο ΣΕΒΕ θα βρίσκεται στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: voria.gr

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...