Πριν από τη «Συμφωνία των Πρεσπών» το Επιμελητήριο Σερρών, με έκδοση Ψηφίσματος που έστειλε στο Υπουργείο Εξωτερικών, είχε κάνει γνωστή και δημόσια την θέση του ότι ως προς την ονομασία των Σκοπίων δεν πρέπει να υπάρξει σύνθετη ονομασία με τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και ως εκ τούτου η ονομασία που συμφωνήθηκε δεν μας βρίσκει σύμφωνους και πιστεύουμε ότι δημιουργεί προβλήματα όπως ιστορικά, ηθικά, οικονομικά και γεωγραφικά.

Διαβλέπουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλυτρωτικών διεκδικήσεων από την πλευρά των Σκοπίων, οι οποίες μπορεί στο μέλλον να απειλήσουν την ειρήνη, την κοινωνική και οικονομική σταθερότητα της περιοχής. Επιπλέον, θεωρούμε ότι απειλείται η ταυτότητά μας και η αποκλειστική χρήση από εμάς ονομάτων, επιθέτων και εμπορικών σημάτων συνυφασμένων ιστορικά με τη Μακεδονία, τα οποία επί χρόνια εξασφαλίζουν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό brand καταγωγής και ποιοτικής προέλευσης σε ελληνικές επιχειρήσεις και σε επιχειρήσεις των Σερρών.

Το ενδεχόμενο να τεθεί υπό αμφισβήτηση η αποκλειστική αυτή χρήση στην ήδη επιβαρημένη λόγω της αποβιομηχάνισης περιοχή θα στερήσει την αναγνωρισμένη ταυτότητα από επιχειρήσεις και προϊόντα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αεροδρόμια, εφημερίδες και τόσα άλλα. Η «Συμφωνία των Πρεσπών» δεν διασφαλίζει τελικά την καλή συνεργασία και την ειρηνική συνύπαρξη με τη FYROM και ελπίζουμε ότι, η εθνική μας αντιπροσωπεία, οι Έλληνες Βουλευτές μας δεν θα την κυρώσουν, λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό και οικονομικό συμφέρον της πατρίδας μας.

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Μέγκλας

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...