Σε ισχύ βρίσκεται από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η ΚΥΑ για τον περιορισμό των αφίξεων στη χώρα ξένων ταξιδιωτών από τον Προμαχώνα Σερρών, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε πιο εντατικά μέτρα στα χερσαία σύνορα και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα, όπου εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Έτσι, από τον Προμαχώνα η είσοδος στην Ελλάδα γίνεται μόνο για όσους έχουν υποβληθεί σε τεστ εντός 72 ωρών και είναι αρνητικό. Ειδικότερα θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

Παράλληλα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στο συνοριακό φυλάκιο.

Σημειώνεται ότι όπως έχει γίνει γνωστό θα υποβάλλονται και κυρώσεις σε όσους δίνουν πλαστά αποτελέσματα, καθώς παρατηρήθηκε πως επιτήδειοι πουλούν ψεύτικα αποτελέσματα σε όσους θέλουν να περάσουν τα σύνορα.

Από την εφαρμογή αυτή του νόμου εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες στους οποίους όμως γίνονταν δειγματοληπτικά τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Τα μέτρα  θα διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Ιουλίου.

Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στον Προμαχώνα

Ψευδή και ανυπόστατα δηλώνει ότι είναι τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα περί πλαστών τεστ κορωνοϊου τουριστών για την είσοδο τους στη χώρα μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κύριος Παναγιώτης Σπυρόπουλος ,ο οποίος υπογράμμισε πως τον Προμαχώνα τα τεστ πραγματοποιούνται κανονικά σε όλους .

Η κυκλοφορία πάντως την Τρίτη ήταν εμφανώς μειωμένη σε σχέση με άλλες ημέρες.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: