Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα από πολίτες της γειτονικής χώρας, αλλά και από άλλα κράτη που θέλουν να περάσουν οδικώς στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς υπήρξε σύγχυση ως προς την ώρα που θα επιτρεπόταν η διέλευση χωρίς καραντίνα, όπως είχε ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Οι ταξιδιώτες γνώριζαν ότι η διέλευση θα ήταν ελεύθερη από τα μεσάνυχτα, ενώ το σχετικό ΦΕΚ έκανε λόγο για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τελικά αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σύνορα γύρω στις 11 το πρωί προς διευκόλυνση των οδηγών.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στον τελωνειακό σταθμό προκειμένου να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικά τεστ.

Όσοι υποβάλλονται σε τεστ αφήνουν τα στοιχεία τους και θα πρέπει υποχρεωτικά να μπουν σε καραντίνα μιας ημέρας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Εφόσον τα αποτελέσματα είναι θετικά θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Να σημειωθεί πως μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που βρίσκονται στα σύνορα είναι από τη Ρουμανία, ενώ υπάρχουν και αρκετοί Έλληνες που ήρθαν από τη Γερμανία, οι οποίοι έφτασαν στα σύνορα από τις 5 το πρωί, έχοντας ταξιδέψει ήδη πολλές ώρες. Ταξιδιώτες ήρθαν επίσης από Ιταλία και Ελβετία.

Πολλοί Σέρβοι επιχειρούν επίσης να περάσουν τα σύνορα, ωστόσο δεν τους επιτρέπεται η διέλευση, καθώς τα σύνορα για τους πολίτες της συγκεκριμένης χώρας θα ανοίξουν την 1η Ιουλίου.


Πηγή: Εφημερίδα τα ΝΕΑ

Διαβάστε επίσης: