Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αστέρια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών εορταστική επετειακή εκδήλωση για τη συμπληρώνει είκοσι ετών Αρχιερατικής Διακονίας στη Μητρόπολη Σερρών του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου που συνέπεσε φέτος με τα σεπτά ονομαστήριά του.

Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα και πλήθος κόσμου, ανάμεσα τους ο αδελφός, η αδελφή και τα ανίψια του Μητροπολίτη, μετά το τέλος της εκδήλωσης αναφώνησαν «Άξιος» αναγνωρίζοντας το σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο που έχει επιτελέσει ο κ.κ. Θεολόγος στην Μητρόπολη των Σερρών.

Ο κ.κ. Θεολόγος συγκινημένος μίλησε για τρεις σημαντικούς σταθμούς της ζωής του, στις 2 Ιουνίου 1992 σε μια συζήτηση που είχε με τον πατέρα του, τσομπάνης στο επάγγελμα, λίγες πριν τη χειροτονία του ως διάκονος και τις συμβουλές που του είχε δώσει που έγιναν οδηγός στη ζωή του, στις 21 Ιουνίου 2003 τη μέρα της ενθρόνισης του ως Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης και τις ευχές που του έδωσε ένας ηλικιωμένος Σερραίος, αλλά και τις συμβουλές και τα «λόγια ζωής» που έδινε σε αυτόν και τα πνευματικά του αδέλφια ο «Πατέρας» του και διδάσκαλος του, Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Σέρρες: Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια Αρχιερατικής Διακονίας του Μητροπολίτη Θεολόγου
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η φιλόλογος-εκπαιδευτικός κ. Αλεξάνδρα Μπαΐρα πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Το πρόσωπο του Επισκόπου μέσα στην Εκκλησία» ενώ ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, παρουσίασε τον επετειακό Τόμο με τίτλο: «Εν Συγγραφαίς», που περιλαμβάνει κείμενα της Επισκοπικής γραφίδος του Σεβασμιοτάτου κ. Θεολόγου.

Σέρρες: Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια Αρχιερατικής Διακονίας του Μητροπολίτη Θεολόγου
Το θερμό χειροκρότημα όλων απέσπασε η παιδική χορωδία «Αγγέλων Φωνές» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, υπό την διεύθυνση της κ. Μ. Κουβακλή η οποία απέδωσε με μοναδικό τρόπο ελληνικά και ξένα έντεχνα τραγούδια.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: