Την απόφαση του να ανακαλέσει η Μητρόπολη Σερρών το αίτημα της προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κατά χρήση παραχώρηση δύο κτιρίων στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά, για τη δημιουργία με δικές της δαπάνες παιδικού σταθμού, ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.

Σε συνέντευξη τύπου ο Μητροπολίτης Σερρών μίλησε για την απόφαση του η οποία πάρθηκε, κι ενώ έχει στα χέρια του τη σύμβαση που έλαβε από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση, διαπιστώνοντας ότι η υφιστάμενη εκκρεμότητα περί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δύο πρώην στρατοπέδων δημιουργεί εντάσεις και ουσιαστικά αδυνατίζει τον κοινό αγώνα ώστε να λήξει το συντομότερο με μεθοδικές κινήσεις ή χρονίζουσα από δεκαετίες αύτη εκκρεμότητα, έπ ωφελεία πάντοτε του Σερραϊκού λαού.

«Υπέρβαση της Εκκλησίας»

Ο Μητροπολίτης Σερρών τόνισε αυτή η απόφαση δεν είναι υποχώρηση αλλά είναι υπέρβαση της τοπικής εκκλησίας για την αγάπη προς το λαό της υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία συντάσσεται με όλους τους παράγοντες, τους βουλευτές, το Δήμο Σερρών κ.α. για να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση για τη διεκδίκηση των στρατοπέδων αφού όπως τόνισε η λύση του θέματος πρέπει να είναι πολιτική. «Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κατά μέγιστο τρόπο τις δυνατότητες που έχουμε. Το αίτημα αυτό θα γίνει πιο δυνατό αν είμαστε όλοι μαζί» είπε ο Μητροπολίτης Σερρών ενώ τόνισε: «Η εκκλησία κάνει μία υπέρβαση για να δείξει αυτό το οποίο είναι η πραγματικότητα, το ενδιαφέρον της και τη στοργή της για το λαό Του Θεού. Και αυτό που επρόκειτο να κάνει και τα το κάνει είναι προς όφελος του Σερραϊκού λαού. Δεν θα φέρναμε παιδιά από τον πλανήτη Άρη, ούτε οικογένειες από έναν άλλο πλανήτη. Σερραίοι θα ωφελούνταν. Όμως γιατί δεν πρέπει να αδυνατίσει το αίτημα για την επιστροφή των στρατοπέδων αυτών στους Σερραίους η Εκκλησία κάνει αυτήν την υπέρβαση. Όπως πάντοτε βοηθάει τον λαό» είπε ο κ. Θεολόγος.

Ο κ. Θεολόγος επανέλαβε ότι το αίτημα της Εκκλησίας για την παραχώρηση των κτιρίων έγινε πριν πέντε χρόνια, ότι δεν είχε συζητήσει το θέμα με τον κ. Χαρδαλιά όταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επισκεφθεί τις Σέρρες και ότι πριν από λίγες μέρες είχε συναντηθεί με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφη υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα στις σχέσεις Εκκλησίας-Δήμου.

Στην αρχή της συνέντευξης τύπου ο κ.κ. Θεολόγος είπε: «Μετά από προσευχή και βαθειά περίσκεψη, υπερβαίνοντας μακροθύμως την απορία για την αρχική από άλλους παράγοντες «θερμόαιμη» διαχείριση του θέματος, καθιστούμε γνωστόν ότι:

1. Η ‘Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτας ευχαριστεί εγκαρδίως και δικαίως τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ) για την ουσιαστική και θετική ανταπόκριση στο αίτημα της τοπικής μας Εκκλησίας για κατά χρήση παραχώρηση δύο εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο πρ. Στρατόπεδο Παπαλουκά Σερρών για την δημιουργία, με δαπάνες της τοπικής μας Εκκλησίας, παιδικού σταθμού. Αυτό το όραμα για την ’Εκκλησία μας παραμένει πάντοτε επίκαιρο και υπομνηστικό του χρέους της .

2. Επειδή επιθυμεί διακαώς να ενισχύσει, ηθικώς και με οιονδήποτε άλλον νόμιμο τρόπο χρειαστεί, τον δίκαιο αγώνα πού για δύο και πλέον δεκαετίες διεξαγάγουν φιλοτίμως οι κατά καιρούς δημοτικές αρχές τού τόπου μας, τις οποίες και συγχαίρουμε, προτίθεται να ανακαλέσει το ώς είρηται αίτημα της προς το ΥΠΕΘΑ, παρά το γεγονός ότι ήδη έχει στα χέρια της προς υπογραφή την σχετική σύμβαση για την ολοκλήρωση της παραχωρήσεως.

3. Συντάσσεται ανεπιφυλάκτως με την εύλογη επιθυμία, των τοπικών αρχόντων, των θεσμικών παραγόντων και τού Σερραϊκού λαού ,πού αποτελεί το ποίμνιο της τοπικής μας Εκκλησίας προς τούς αρμοδίους φορείς του ΥΠΕΘΑ για εξεύρεση σε σύντομο χρονικό διάστημα ειρηνικής, λειτουργικής, ρεαλιστικής και σύννομου λύσεως στο ταλανίζον αυτό θέμα . Η πόλη των Σερρών έχει ανάγκη από επιπλέον χώρους πρασίνου, αθλήσεως, ψυχαγωγίας, (λ.χ. ανοικτό θέατρο) ξεκούρασης, πολιτισμού (λ.χ. αρχαιολογικό και νεώτερο Μουσείο ) και ανθρωπιάς (δομές φιλανθρωπίας και εκπαίδευσης ) .Προς τούτο απαιτείται σύμπνοια , ενότητα, σωστός σχεδιασμός .Ή Εκκλησία μας , ως προκύπτει και από την παραπάνω ενέργεια της ,έμπρακτα επιθυμεί να βοηθήσει.

4. Απευθύνει θερμή έκκληση προς τούς παράγοντες , την ηγεσία τού ΥΠΕΘΑ και την Κυβέρνηση να δούναι με την μεγίστη δυνατή κατανόηση και με θετική οπωσδήποτε διάθεση το ανωτέρω δίκαιο αίτημα τού Σερραϊκού λαού, και να δώσουν, σε συνεννόηση με τούς τοπικούς παράγοντες και χωρίς ανώφελες αντεγκλήσεις σύντομα την αρμόζουσα και ρεαλιστική διέξοδο και λύση. Οι Σέρρες θα τούς ευγνωμονούν».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 315 επισκέπτες