Στην ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, όπου τελέσθηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σασίμων Γενναδίου, βρέθηκε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που προηγήθηκε, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφίας κ. Γαβριήλ, Μποτσουάνας(από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ. Γενναδίου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και Επισκόπου Νειλουπόλεως κ.Νικoδήμου (από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Γέρων Αλέξιος Ξενωφοντινός, ο Γέρων Γαβριήλ Παντοκρατορινός, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου και πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Συμπροσευχόμενος στο ιερό παρευρέθηκε ο Ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σασίμων κυρός Γεννάδιος εκοιμήθη προ ημερών και ετάφη στο μοναστηριακό κοιμητήριο της Μονής του Ακριτοχωρίου, πλησίον των γονέων του.

Κατά την πολυετή Αρχιερατική διακονία του διακρίθηκε ιδιαιτέρως για την εμπνευσμένη, αξιόλογη και ηχηρή συμμετοχή του στους διαθρησκειακούς διαλόγους ως μέλους του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών και Εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο  τελέστηκε παρουσία των βουλευτών Τάσου ΧατζηβασιλείουΘεόφιλου Λεονταρίδη και Σάββα Αναστασιάδη, του πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη, του Διευθυντή Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών Συμεών Πασχαλίδη, του Υποδιοικητή του Αγίου Όρους Αρίστου Κασμίρογλου και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε επίσης: