Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, σχετικά με ζητήματα που ταλανίζουν το ακριτικό Σιδηρόκαστρο και τις γύρω περιοχές.

Ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή του αναφέρθηκε στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της περιοχής και στις εγκρίσεις θέσεων για χειροτονίες νέων κληρικών.

«Γνωρίζω ότι έχετε μυριάδες αιτημάτων για επίλυση αλλά και μείς δεν πρέπει να μένουμε διαρκώς στο περιθώριο. Παρακαλούμε ιδιαιτέρως να διασφαλίσετε πάση θυσία την ενότητα των Ελλήνων. Οι αντεγκλίσεις και οι αντιπαραθέσεις δεν μας αφορούν, δεν βοηθούν κανένα και μάλλον κακό θα μας προξενήσουν στα εθνικά και στα άλλα εσωτερικά μας θέματα» - αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου τονίζει: «Ένα βασικό ζήτημα που μας απασχολεί είναι το πολύ κακό εσωτερικό οδικό δίκτυο. Δυσκολευόμεθα αφάνταστα. Δέστε το. Δώστε εντολές. Λύσεις. Κάτι πρέπει να γίνει πέρα από την Εγνατία που η κατασκευή της μας διευκολύνει τα μέγιστα. Εμείς που μετακινούμεθα καθημερινά στα χωριά μας κινδυνεύουμε. Η ζωή μας καθώς και των υπολοίπων κατοίκων μας».

«Κύριε Πρωθυπουργέ. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ως Εκκλησία και δη στην επαρχία ως Μητροπόλεις και μάλιστα σ’ έναν ακριτικό τόπο είναι οι περιβόητες εγκρίσεις των θέσεων για χειροτονίες νέων κληρικών. Επί δύο χρόνια δεν λάβαμε ούτε μία θέση. Πως θέλετε να σταθούν και να μείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους όταν δεν έχουν αστυνομικούς για τη φύλαξή τους (μας ρήμαξαν οι κλέφτες), γιατρούς για την υγιεία τους, δασκάλους για τα παδιά τους και παπάδες για τα χωριά μας;» - προσθέτει στην επιστολή του ο Σεβασμιώτατος.

«Παρακολουθούμε ότι γύρω από το μεταναστευτικό γίνεται ένας χορός εκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίζονται κάποιες Μ.Κ.Ο. Φεύγουν και χάνονται όλα σ’ ένα άπατο βαρέλι. Δεν ζητάμε πολλά. Τα αυτονόητα ζητάμε για να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη μας και ακέραιη την πατρίδα μας στις δύσκολες εποχές που ζούμε» υπογραμμίζει κλείνοντας ο κ. Μακάριος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Πηγή: romfea.gr

Διαβάστε επίσης: