Ημέρα ευφρόσυνος ανέτειλε για την κατά Σέρρας φιλομάρτυρα Εκκλησία, το Σάββατο Α' εβδομάδος των Νηστειών της αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καθώς πανευκλεώς εορτάζει την ανάμνηση του διά κολλύβων θαύματος του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, κατά την οποία, μετά πάσης λαμπρότητος, πανηγυρίζει ο παλαίφατος ιερός Καθεδρικός και Προσκυνηματικός Ναός των, από αρχαιοτάτων χρόνων, προστατών και εφόρων της ιστορικής Μητροπόλεως των Σερρών, Αγίων Θεοδώρων.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης Δημήτριος Χούπης παρευρέθηκε, την Παρασκευή το απόγευμα, στις εκδηλώσεις της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης «Θεοδώρεια 2024».

Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια και έγινε ο καθαγιασμός των Υδάτων σε όλη την Π.Ε Σερρών. Στην πόλη των Σερρών ανήμερα της μεγάλης εορτής εψάλη , χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία του Ιερού κλήρου, των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια θα τελεστεί το απόγευμα της Τρίτης 7 Νοεμβρίου στις 18:30 στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός.

Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση υπεξαίρεσης θρησκευτικών κειμηλίων από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην Αγγίστα Σερρών, κρίθηκαν ο μητροπολίτης Ζίχνης και Νευροκοπίου κι ένας πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αστέρια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών εορταστική επετειακή εκδήλωση για τη συμπληρώνει είκοσι ετών Αρχιερατικής Διακονίας στη Μητρόπολη Σερρών του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου που συνέπεσε φέτος με τα σεπτά ονομαστήριά του.

Την απόφαση του να ανακαλέσει η Μητρόπολη Σερρών το αίτημα της προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κατά χρήση παραχώρηση δύο κτιρίων στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά, για τη δημιουργία με δικές της δαπάνες παιδικού σταθμού, ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.

Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του σερραϊκού λαού και μόνο, ζήτησε τη παραχώρηση κατά χρήση, άνευ ανταλλάγματος μόνο δύο εγκαταλελειμμένων κτιρίων του πρώην Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ» των Σερρών (και όχι βεβαίως όλου του στρατοπέδου) με σκοπό την δωρεάν φροντίδα παιδιών των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ Ή ΑΛΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ (χωρίς voucher).

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 376 επισκέπτες