Η Έκθεση Γυναικείας Δημιουργίας σε επανεκκίνηση φέτος σε ιδιαίτερες συνθήκες. Βαίνει πλέον στην τέταρτη δεκαετία ο θεσμός που ξεκίνησε η ΕΓΕ Σερρών, και φέτος αφιέρωσε την πρώτη του ημέρα στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και στη Μνήμη των παιδιών στα Τέμπη. Αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς εξαίρετων κυριών με αίσθημα προσφοράς.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, κύριος φορέας πολιτισμού για τα Σέρρας, συντέλεσε ως συνδιοργανωτής για το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης. Οι Σερραίοι τον αγκάλιασαν με θέρμη την πρώτη ημέρα των εγκαινίων όπου υπήρξε το αδιαχώρητο για να θαυμάσουν πραγματικά τα έργα την ανεξάντλητης έμπνευσης των γυναικών.

Ο θεατρικός μονόλογος

Η παρουσία των δύο εξαίρετων Σερραίων ηθοποιών της Στέλλας Παπαδημητρίου και του Μιχάλη Κοβανιδη με ένα τόσο ευαίσθητο κείμενο,"την Όλγα", απέδωσε τον εσωτερικό λυγμο όλης της κοινωνίας και ιδιαίτερα της τοπικής.

Επίσης σημαντική παρουσία της εικαστικού, Αφροδίτης Αφροδίτη Καραμανλή από την Θεσσαλονίκη με αναφορά στο έργο της "Ιφιγένεια εν ταύροις" υπογραμμίζει την ανάγκη επικράτησης αντιπολεμικού πνεύματος.

Στις 23 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η Έκθεση με την απόδοση των αναμνηστικών επαίνων συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης:

  • 22η Γιορτή ρυζιού στον Προβατά Σερρών Με στόχο την προώθηση του ρυζιού, με την καλλιέργεια του οποίου ασχολούνται οι κάτοικοι της περιοχής του Προβατά Σερρών, διοργανώνεται η 22η Γιορτή Ρυζιού και α...
  • Άνοιξε τις πύλες της η SEREXPO 2022 Η SEREXPO 2022 επέστρεψε δυναμικά και άνοιξε την «αυλαία» της, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» και θα διαρκέσει έ...