serreslife

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών, σε συνδιοργάνωση με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 19.00 μμ. στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 11.30 μμ στον πεζόδρομο της Κ. Καραμανλή εκδηλώσεις στα πλαίσια του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Χορού».

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 19.00 μμ. στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τα χορευτικά τμήματα της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και οι ιδιωτικές σχολές χορού «NATALI THEODORIDOU», «ΙΡΕΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΥ», «BOLERO», «SIOTI MOVING ART», «ZANETA PARISI DANCE AND THEATRE STUDIO» και εκατοντάδες παιδιά παρουσιάσαν ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε διάφορα είδη χορού όπως κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό, jazz, μουσικοκινητική αγωγή κ.α..
Στην έναρξη των εκδηλώσεων παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στη σημασία του χορού λέγοντας ότι “ο χορός δυναμώνει το σώμα, ισορροπεί την ψυχή, τονώνει την αυτοπεποίθηση, δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν καλύτερα τα συναισθήματα”.
Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 11.30μμ στον πεζόδρομο της Κ. Καραμανλή οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών, Θρακική Εστία Ν. Σερρών, Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ», Σύλλογος Βλάχων Ν. Σερρών «ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ», Σύλλογος Ποντίων Ν. Σερρών «Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ», Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Σερρών «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ», Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν. Σερρών, Κρητική Αδελφότητα Ν. Σερρών «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ», Σύλλογος Θεσσαλών Ν. Σερρών «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΞΕΝΙΑΣ», Εργαστήρι Λαογραφικών Μελετών «Ο ΠΥΡΡΟΣ», Σύλλογος Εβριτών Ν. Σερρών, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών και κατοίκων Αγίου Ιωάννη «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» και ο Λαογραφικός Όμιλος Βλάχων και Φίλων «ΛΑΪΛΙΑΣ» Ν. Σερρών παρουσίασαν με τα χορευτικά τους τμήματα παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Ο πεζόδρομος Κ. Καραμανλή πλημμύρισε από μικρούς και μεγάλους, μέλη των συλλόγων που συμμετείχαν και χορεύοντας πιασμένοι χέρι-χέρι απέδειξαν με το καλύτερο τρόπο ότι “ο χορός ενώνει”.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό Βασίλης Τερζής συντόνιζε το πρόγραμμα και με το μεράκι που τον διακρίνει για τους παραδοσιακούς χορούς συνέβαλε ώστε το κέφι και η διασκέδαση να απογειωθούν.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση καλέστηκαν να χορέψουν και οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο camp των Σερρών.

Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: